avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pontaj semnat - situatie reala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pontaj semnat - situatie reala

intrebarea mea este urmatoarea: s-au trimis la itm pontaje pe care le-am semnat cu 8 ore pe zi... desi in realitate situatia a fost alta... ce sanse mai sunt, daca mai sunt, pentru a recupera intr-un fel sau altul orele suplimentare ?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 08:56, 20 Octombrie 2009
Ar trebui sa aveti pontajele reale cu semnaturile angajatilor, eventual stampila si semnatura sefului direct si ar fi ideal daca ati avea si o dovada ca ati fost fortat sa semnati acele pontaje "cosmetizate".
De ce ati trimis pontajele la ITM?

Timpul efectiv lucrat poate fi inregistrat in pontaj pentru timp normal de lucru si separat pontaj pentru ore suplimentare.
nu le-am trimis eu.... eu am semnat pentru departamentul meu si apoi dupa ce s-au strans toate pontajele au fost trimise la Bucuresti unde e sediul central.... situatia reala o am in format electronic in excel... iar in 2007 am trimis directorului general pe email saptamanal situatia reala neprimind nici un raspuns... toate email-urile le am pastrate... si ce dovada ar fi ca am fost fortat sa semnez acele pontaje ireale ?
Vi s-a cerut sa le semnati,s-a impus semnarea pontajului,dar pentru ore suplimentare se face referat pentru efectuarea orelor suplimentare in care este trecuta necesitatea efectuarii acestor ore suplimentare si o programare a salariatilor.

Urmare a aprobarii acestui referat se presteaza ore suplimentare si se face un pontaj pentru ore suplimentare.

In situatia dvs. ar trebui sa faceti o adresa scrisa si sa solicitati plata orelor lucrate peste program.
am inteles... si in situatia in care in cel mai sigur caz ca vor refuza, nu-mi ramane decat calea instantei sa inteleg... nu ?

Alte discuții în legătură

Orele suplimentare ingridvanta ingridvanta Buna ziua, Si mai am o nelamurire, in legatura cu cu CIM, am semnat CIM in 3 exemplare . Ar fi trebuit sa primesc si eu un exemplar sau nu?Pentru ca au ... (vezi toată discuția)
Ore suplim ContSters60781 ContSters60781 Am doua intrebari in legatura cu art 119 din Codul Muncii. 1. Cum se trec in pontaj orele libere platite in urmatoarele 30 zile dupa efectuarea celor ... (vezi toată discuția)
Plata orelor suplimentare iulianmihu iulianmihu Am lucrat zilnic in jur de 18 ore, inclusiv sambata si duminica. In CIM sunt trecute 8ore zilnnic, nu mai mult de 40ore/saptamana. Cum se calculeaza si cum se ... (vezi toată discuția)