avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pontaj semnat - situatie reala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pontaj semnat - situatie reala

intrebarea mea este urmatoarea: s-au trimis la itm pontaje pe care le-am semnat cu 8 ore pe zi... desi in realitate situatia a fost alta... ce sanse mai sunt, daca mai sunt, pentru a recupera intr-un fel sau altul orele suplimentare ?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 08:56, 20 Octombrie 2009
In instanta va puteti obtine toate drepturile cuvenite si neachitate.
Pe langa ceea ce v-a recomandat nikol.ilea puteti sa faceti sesizare si la ITM privind efetuarea orelor suplimentare care nu sunt compensate cu timp liber corespunzator si nici remunerate.

Codul Muncii Art. 119. - (1) Munca suplimentară se compensează prin ore libere plătite în următoarele 30 de zile după efectuarea acesteia.
(2) În aceste condiţii salariatul beneficiază de salariul corespunzător pentru orele prestate peste programul normal de lucru.
Art. 120. - (1) În cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă în termenul prevăzut de art. 119 alin. (1) în luna următoare, munca suplimentară va fi plătită salariatului prin adăugarea unui spor la salariu corespunzător duratei acesteia.
(2) Sporul pentru munca suplimentară, acordat în condiţiile prevăzute la alin. (1), se stabileşte prin negociere, în cadrul contractului colectiv de muncă sau, după caz, al contractului individual de muncă, şi nu poate fi mai mic de 75% din salariul de bază.

bun.... maine le voi trimite o scrisoare cu confirmare de primire... care este termenul legal de raspuns ?
Termenul de raspuns este de 30 de zile de la data primirii, data pe care o veti vedea pe confirmarea de primire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Orele suplimentare ingridvanta ingridvanta Buna ziua, Si mai am o nelamurire, in legatura cu cu CIM, am semnat CIM in 3 exemplare . Ar fi trebuit sa primesc si eu un exemplar sau nu?Pentru ca au ... (vezi toată discuția)
Ore suplim ContSters60781 ContSters60781 Am doua intrebari in legatura cu art 119 din Codul Muncii. 1. Cum se trec in pontaj orele libere platite in urmatoarele 30 zile dupa efectuarea celor ... (vezi toată discuția)
Plata orelor suplimentare iulianmihu iulianmihu Am lucrat zilnic in jur de 18 ore, inclusiv sambata si duminica. In CIM sunt trecute 8ore zilnnic, nu mai mult de 40ore/saptamana. Cum se calculeaza si cum se ... (vezi toată discuția)