avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am autorizație de demolare dar E.ON nu-mi permite să ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am autorizație de demolare dar E.ON nu-mi permite să renunț la conducta de gaz de care nu mai am nevoie. Cum pot rezolva situația?

Pe peretele lateral al unui imobil pe care l-am achizitionat in urma cu doi ani,se afla amplasata o conducta de gaz.Aceasta conducta s-a construit pe cheltuiala vechiului proprietar cu scopul strict de a-si alimenta gospodaria cu gaz.
Intre timp vecinul din dreapta s-a racordat la aceasta conducta fara un acord scris.
Eu am anuntat E-on ca vreau sa renunt la propria- mi conducta pentru ca demolez constructia.
E-on insa nu imi permite sa renunt la conducta motivand ca nu pot lasa respectivul vecin fara gaz.
Mentionez ca eu nu folosesc gaz si singurul beneficiar al conductei este vecinul meu,chiar daca aceasta a fost achitata de catre vechiul proprietar al casei mele .
Va rog sa-mi dati un sfat prin care sa pot renunta la conducta in vederea demolarii respectivei constructii(am autorizatie de demolare)
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 30 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Buna ziua.
Furnizati date insuficiente si partial confuze ("vecinul din dreapta").
"Vecinul din dreapta" este in acelasi imobil, in curtea vecina imobilului dumneavoastra, unde este amplasata contorizarea E-on, ..., etc.

Nu aveți voie să vă faceți reclamă în interiorul mesajelor. Vă rog să citiți regulamentul de postare în forum: www.avocatnet.ro/forum/main/...
Ultima modificare: Joi, 1 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Vin cu urmatoarele precizari:
Casa mea este amplasata in spatele curtii si are la strada poarta de acces in stanga si un gard de vreo 4 m latime in dreapta.Pe la jumatatea acestui gard este amplasat contorul de la care pleaca teava de gaz spre casa vecinului din dreapta.
Ultima modificare: Duminică, 4 Februarie 2018
Dan Subtire, utilizator
Multumesc pentru interventie!
Ati facut referire la teava care este pozitionata "inainte" de contor dar teava pozitionata dupa contor si care trece prin proprietatea mea a cui este?(Nu este a vecinului care are casa amplasata in dreapta casei mele?Nu cade in sarcina lui sa o mute?)
Dupa contorul de gaze, teava este in proprietatea vecinului si este responsabil de intretinerea/ functionarea/ repararea, etc. acesteia.
Mutarea acestei portiuni de conducta nu se poate face decat cu avizul firmei de distributie gaze care trebuie sa avizeze proiectul si sa intrerupa gazul in momentul executarii lucrarii de mutare, apoi sa redeschida gazul.
Ajungem de unde am plecat cu discutia - nu ati primit avizul firmei de distributie gaz pentru demolare.
Precizez ca am aviz de la gaz,am autorizatie de demolare si am demolat ce era de demolat.Acum teava vecinului sta proptita cu niste stalpi.Cat va sta asa si cine o va muta pentru ca noua constructie nu va fi edificata pe vechiul amplasament???

Alte discuții în legătură

De-a lungul gardului meu există o teava aerieana de gaz, cea ... horeaeugen horeaeugen De-a lungul gardului meu există o teava aerieana de gaz, cea ce imi blochează accesul în curte cu masina. Singura solutie pertinentă din punctul meu de ... (vezi toată discuția)
Teava gaze Mariana238 Mariana238 Buna ziua, Ma confrunt cu o problema majora si va rog sa ma ajutati cu un raspuns/sfat. Am cumparat un apartament in Bucuresti in 1986 care avea deja ... (vezi toată discuția)
Teava gaz Robinho81 Robinho81 Buna ziua. Nu stiu daca este locul potrivit unde ma pot adresa . Teava de gaz de 2 toli care alimenteaza tot blocul intra prin apartamentul meu ( la parter ) ... (vezi toată discuția)