In luna iulie 10 mi sa schimbat contorul defect cu unul cumparat de mine .marca fgh fi20 cu 4 cerculete de la 0,0001; 0,001 0,01; 0,166mc inpartea de ses sant 5 casute in prima din dreapta se vede cum se schimba cifrele din 100 in 100 adica la o rotatie completa masoara 1000litri=1mc ce se transmite la casuta din stanga respectiv a unitati intregi dec. Angajati de la apaserv au raportat la birou la citirea din 8 nov. 488 mc ,am reclamat ca nu se poate in 3 luni sa consum 488.000 litri apa in uurma contestatiei in 11 decembrie 2017 vine un alt coleg cu primul si noteaza 547 citind la partea zecimala ca intreg mc .in consecinta imi trimit factura de 2318 lei mentionez ca locuiesc la tara ,va rog spunetim ce am de facut? Sant pensionar dar mai cunosc unitatile de masura si transformarea lor. Cu respect Bodea Al.
V-aș sugera să chemați presedintele de Asociație , dacă se poate și un martor și să faceți un proces verbal de constatare al citirii contorului .
Cele cinci casuțe sunt marcate cu negru și reprezintă mc celelalte trei cu rosu reprezintă litri, zeci de litri si cea de langă casuta neagră reprezintă sutele de litri . De ex. la dv dacă s-a consumat contorul ar trebui să arate 547,683 , la noi ce este sub 499 l se neglijează iar ce trece peste de ex. 683 se rotunjește la mc. asta inseamnă că consumul dv . a fost de 548 mc. , c-am așa se citește un contor .
Contoarele astea au 5 casute unde cifrele sunt negre si 3 unde cifrele sunt rosii, nu?Dvs dati citirea numai ce este cu negru...presupun ca ati avut 5.47mc.Faceti o poza si mergeti la cei de la Apa serv.
Donule Bodea,
Ce inteleg eu: ca la prima citire dvs. ati conumat 488,000 litri (atentie, litri, nu mc, da?);
Vine un al doi-lea "meserias" care citeste 547 - tot litri?
De obicei, aceste citiri se fac si in prezenta dvs. si semnati un proces-verbal.
Eu v-as propune sa vina furnizorul cu contorul sau, un contor pe care sa-l cunoasca si angajatii, adica sa stie sa-l citeasca. Ar mai fi o solutie, poate si mai simpla, sa vina un inginer care poate sa faca deosebire dintre litri si metri cubi.
Daca tot ziceti ca va pricepeti, incepand de maine incepeti sa va monitorizati zilnic consumul, de apa si notati-l pe o fisa. Cand vine "meseriasul", confruntati ce scrie el in procesul verbal de citire, cu datele dvs..
Trebuie sa va rezolvati contestatia, deocamdata nu achitati nimic, pentru ca daca ati scapat banii in casieria furnizorului, nu mai este scapare - au sa va propuna o compensare si tre' sa traiti vreo 400 de ani pentru a consuma apa platita deja...
Va doresc mult succes!
Citire contor apa
Robby_na
buna ziua! as vrea sa stiu, explicit, cum se citeste contoarul la apa ( apometru 5 cifre, ex. 00789), pentru a evita discutiile in contradictoriu cu alte ... (vezi toată discuția)