avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imprumut
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imprumut

Buna ziua.. Am facut un imprumut la provident acum vreo 8 ani.. Am luat 700 lei, nu am platit nici o rata. Oare mai sant in baza lor de date?? Multumesc
Cel mai recent răspuns: MihaiPetru , utilizator 13:44, 30 Ianuarie 2018
cu siguranta
Greu de spus, insa, din cate spuneti, cred ca a intervenit prescriptia.
Dupa cat timp mi se sterg??
Sa inteleg ca ar fi posibil sa mi se fi sters din baza de date?? Totusi sant 8 ani poate chiar mai mult
Buna ziua!
Interventia prescriptiei nu echivaleaza cu stergerea datoriei. Datoria fata de societate exista in continuare. Prescriptia doar stinge dreptul creditorului la actiune. Altfel spus, creditorul nu va mai putea initia executarea silita dar, daca achitati datoria, intr-o conjunctura oarecare, e bine platita.
Avand in vedere ca sunteti datoare, e foarte posibil sa figurati inca in evidentele firmei, aceasta avand un interes legitim sa prelucreze datele dumneavoastra, pana la achitarea datoriei.

Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut Alina3666 Alina3666 Buna ziua... Am facut un imprumut la provident acum vre-o 8 ani si nu am platit, oare mai sant in baza lor de date?? Multumesc (vezi toată discuția)
Bună seara. figurez în biroul de credite pentru o datorie către ... raindrop1 raindrop1 Bună seara. Figurez în biroul de credite pentru o datorie către un ifn online. E drept ca a fost făcut în 2018 ,am fost de acord cu prelucrarea datelor, ... (vezi toată discuția)
Executare silita danairi danairi am platit suma integral din executarea silita.executorul cum spune-am a furat banii.impotriva executorului am formulat plingere penala .In situatia in care ... (vezi toată discuția)