avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua . Va rog frumos daca puteti sa ma ajutati cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua . Va rog frumos daca puteti sa ma ajutati cu raspunsuri.

In primul rand sunt 2 frati: tatal meu si fratele lui care sunt proprietarii unei case si teren arabil. Tatal meu este decedat de 3 ani si are ca urmasi sotie si 2 copiii in viata. Unchiul este decedat de 2 luni si nu a fost casatorit si nici copiii nu are. De unchi ne-am ocupat noi de cand traia si in special de cand a cazut la boala pana cand a murit si pana in ziua de azi cu ce se cere dupa moarte. Tata si unchiu m-ai au inca un frate si o sora in viata care vor sa deschida partaj si cer parte la casa si pamant. De aici va intreb : E posibil ce vor? Au drept la o parte sau tot? Noi mostenitoriii tatalui ne alegem cu ceva ? Sau de la unchi ?
Cel mai recent răspuns: Iony2018 , utilizator 18:28, 30 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cota unchiului se împarte intre cei 2 nepoți și ceilalți 2 frați in viata. Sora va avea 1/3, fratele 1/3, iar nepoții 1/3 (adica 1/6 fiecare).
Cota tatălui se împarte intre mama (1/4) si cei 2 copii (3/4, adică 3/8 fiecare)
Va multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copiii vitregi intra la mostenire? Adr1978 Adr1978 Buna ziua. Am dori sa facem mostenirea dupa unchiul meu ( fratele mamei ) care a decedat, a fost casatorit, nu a avut urmasi. Doamna cu care a fist casatorit ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. va rog frumos daca se poate să îmi răspundeți la întrebări? Rebe2018 Rebe2018 Tatăl meu și fratele lui ( ambii decedați) sunt proprietarii unei case si unor terenuri. Tatăl meu are ca moștenitori : o soție și 2 copiii. Unchiul meu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, trebuie să facem succesiunea după tată decedat ... Vasilica22 Vasilica22 Buna ziua, trebuie să facem succesiunea după tată decedat de foarte mult timp (22 ani ). La masa succesorală suntem : mama , 2 frați și 2 băieți majori ... (vezi toată discuția)