avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare fisa postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare fisa postului

Poate angajatorul sa introduca in fisa postului o autorizatie obtinuta de angajat ulterior angajarii pe cheltuiala sa fara a fi solicitata de catre angajator.
La momentul angajarii pe post aceasta autorizare nu era o cerinta a postului.

Ultima modificare: Marți, 30 Ianuarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:00, 30 Ianuarie 2018
El poate face asa ceva, dar asta nu inseamna ca este si corect.
Legea ssm nr.319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-art.13 În vederea asigurării condiţiilor de securitate şi sănătate în muncă şi pentru prevenirea accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale, angajatorii au următoarele obligaţii:
d) să stabilească pentru lucrători, prin fişa postului, atribuţiile şi răspunderile ce le revin în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, corespunzător funcţiilor exercitate;
i) să ia măsuri pentru autorizarea exercitării meseriilor şi a profesiilor prevăzute de legislaţia specifică;
In baza acestor prevederi, angajatorul trebuie sa se conformeze, trimitand oamenii la cursuri pentru autorizare. Daca angajatul a facut-o pe cheltuiala sa, angajatorul a profitat si a introdus cerinta in fisa de post sau cerinta i-a fost impusa in urma unui control din partea inspectorilor de munca de la ITM.
Daca pentru ocuparea postului respectiv chiar este nevoie de autorizarea respectiva puteti cere angajatorului sa va returneze costurile, in conditiile in care si veti ramane pe post pana expira termenul de valabilitate al autorizatiei.
In general, in fişa postului sunt incluse anumite cerinţe specifice legate de pregătirea persoanei care ocupă postul, cunoaşterea anumitor limbi străine, abilităţi, competenţe, experienţă şi vechime.

Daca privim fisa postului ca un document de sine stătător, ce emană de la angajator, acesta din urmă poate avea dreptul să decida modificarea fişei postului, în exercitarea prerogativei de a organiza munca la nivelul unităţii si prin stabilirea atribuţiilor fiecărui post din organigramă/statulde functii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa postului este obligatorie sau nu? orangero orangero Buna ziua, In data de 25.03.2013 am inregistrat la ITM o sesizare in care am specificat ca de la data angajarii si pana in prezent nu mi s-a prezentat fisa ... (vezi toată discuția)
Prelucrare fisa post pe linie ssm - va rog să-mi spuneți daca v-ati confruntat cu situația ... Nadia Carbarau Nadia Carbarau Buna seara, Va rog să-mi spuneți daca v-ati confruntat cu situația în care deși Fisa Postului a fost prelucrată și semnată la angajare de catre toate ... (vezi toată discuția)