avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... art.16 din Legea 3/ 1977
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

art.16 din Legea 3/ 1977

Art.16 din Legea 3/1977 privind pensiile de asigurari sociale de stat si asistenta sociala nu este abrogat ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:28, 1 Februarie 2018
1. Atat timp cat ICCJ nu s-a exprimat pe acest subiect , nu cred ca putem face o asemanare.
Probabil ca ICCJ s-a referit la legea in vigoare din perioada respectiva.

In speta, daca vorbim despre o perioada in care era in vigoare Legea 3/1977, atunci ea constituie vechime in munca daca intra sub incidenta legii in cauza.

2. Abrogarea are ca rezultat scoaterea din vigoare, total sau in parte (abrogare totala sau partiala) a unui act normativ printr-un alt act normativ de aceeasi valoare juridica sau superioara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suplimentarea stagiului de cotizare pentru grupa i Eugen951 Eugen951 Am lucrat 3 ani si 14 zile in Gr I, in anii \'70. Intrebare: am dreptul la suplimentarea stagiului de cotizare cu 6 luni/an, adica 1 an si 6 luni ? Casa ... (vezi toată discuția)
Despre decizia nr 15/2015 a iccj privind stagiul de cotizare FRD FRD Tatal meu a primit astazi decizia de trecere la pensie pentru limita de varsta. Doreste sa conteste aceasta decizie in termenul legal de 30 de zile . ... (vezi toată discuția)
Conditii deosebite vs grupa 2 de munca Pilu Pilu Buna ziua, as avea rugamintea daca poate cineva sa-mi spuna: Persoanele incadrate in munca dupa data de 1 aprilie 2001 - pana in prezent si care se incadreaza ... (vezi toată discuția)