avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Salarizare 2018
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Salarizare 2018

Buna ziua.
Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea chestiune.
In cadrul institutiei publice in care lucrez in calitate de inspector superior gradatie 2 s-au stabilit noile grile de salarizare pentru anul 2018 in luna ianuarie, in conditiile in care exista deja o hotarare de Consiliu local in luna decembrie care prevedea grile de salarizare mai mari decat cele din ianuarie (pentru functionarii cu functii de executie).
Conform grilei din ianuarie salariile brute ale tuturor persoanelor cu functii de conducere raman conform grilei de salarizare din decembrie, iar pentru toate functiile de executie salariile brute scad (pentru o functie de inspector superior gradatia 2 salariul brut scade cu 1204 lei).
As vrea sa stiu daca este legal si echitabil aceasta stabilire arbitrara a salariilor. Poate fi posibil ca persoanele cu functii de conducere sa aiba salarii nete cu cel putin 400 lei mai mari, iar cei cu functii de executie sa ia mai putin cu aproximativ aceeasi suma?
Ce se poate face in acest sens?
Eu personal iau un salariu net cu 330 de lei mai mic decat cel pe care l-am luat luna trecuta.

Alte discuții în legătură

Salarizare functie publica de conducere lauratoader2006 lauratoader2006 Un funcționar public din cadrul unei primării comuna, începând cu data de 01 septembrie 2013 se numește în funcția publică de Inspector, clasa I, grad ... (vezi toată discuția)
Incadrare salariala in functia de inspector asistent oanaelena79 oanaelena79 Buna ziua! In 2006 am fost angajata pe functie contractuala, in 2008 a fost postul transformat in functie publica in 2011 am absolvit facultatea de stiinte ... (vezi toată discuția)
Trepte de salarizare conf legii 330 klausz klausz Treapta mea actuala de salarizare este sef birou 1.Pana la Legea 330/2009 am fost superior 3.Intrebarea mea este daca eu nu mai pot avansa in trepte, datorita ... (vezi toată discuția)