avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație acomodare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație acomodare

Dacă sunt în somaj si in aceasta perioada adopt un copil pot sa beneficiez de indemnizație de acomodare?
Cel mai recent răspuns: MariaMam , utilizator 18:05, 1 Februarie 2018
Potrivit Legii nr. 273/2004 privind procedura adopţiei, persoana care adoptă un copil are dreptul la concediu de acomodare, precum și la o indemnizație lunară. În cazul în care un copil este adoptat de către o familie, oricare dintre cei doi soți are dreptul la aceste beneficii, cu condiția ca acesta să realizeze venituri din activități salariale și asimilate acestora, adică să fie angajat.
www.avocatnet.ro/articol_473...
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna! poate beneficia de concediu de acomodare si implicit de ... Wfl9 Wfl9 Buna! Poate beneficia de concediu de acomodare si implicit de indemnizatie(veniturile fiind din salariu) sotul meu care a infiat-o pe fiica mea( rezultata ... (vezi toată discuția)
Concediu acomodare adoptie magda28 magda28 Pot beneficia de concediu de acomodare adoptie fara sa suspend Pfa,unde nu am realizat venituri pe ultimul an si nici nu o sa realizez venituri in anul in care ... (vezi toată discuția)
Concediul de acomodare (pentru persoanele care adopta) ClaudiaPas ClaudiaPas Buna ziua. Asteptam cu sufletul la gura sa ni se incredinteze puisorul nostru in vederea adoptiei. Am citit despre acest concediu de acomodare de 3 luni si ... (vezi toată discuția)