avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Am făcut un împrumut la SANTANDER UK și m-am ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Am făcut un împrumut la SANTANDER UK și m-am întors în țară pentru că nu mai reușeam să-l plătesc. Ce mi se poate întâmpla?

Buna .. am facut un împrumut la SANTANDER de 16000£ in anglia si si nu mai reușeam să plătesc.. am plecat in romania .. ce mi se poate întâmpla . nu mai platesc creditul de 4 luni. ms
Ultima modificare: Joi, 1 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aici in US banca are voie sa vinda datoria ta unei alte organizatii sau unor indivizi particulari. Sint tipi care cumpara datoria ta de 15000 pentru 500 si incep sa te caute iti telefoneaza acasa la servici pot sa te viziteze acasa si la servici. Aici legile sint foarte clare nu pot sa te ameninte fizic sau sa vina la tine acasa dupa ora 9. Eu personal as fi foarte nefericit sa am pe cineva la 8 seara cautindu-ma si cerindu-mi frumos 15000. Nu stiu cum este in Europa poate au alte legi.

Aici este Credit Score, toate imprumuturile tale si fiecare plata sau neplata sau intirziere de plata este in aceasta baza de date pentru toate bancile din US, in functie de cum iti platesti datoriile Credit Scorul primesete o valoare. Daca ai un serviciu bun ai platit toate datoriile la timp ai un Credit Score mare. Cind te duci sa iei un imprumut la banca se uita la Credit Score si primesti imprumut cu dobinda in functie cit de bun este Credit Score, Spre exemplu daca ai un Credit Score de 780 primesti imprumut cu dobinda de 3.5% daca ai 680 este 4.5% iar daca ai 600 te trimit la plimbare. Deci o intirziere de citeva zile la plata te poate costa mai tirziu zeci de mii de dollari. O teapa la banca nu mai vezi imprumuturi pentru cel putin 7 ani. Eu vad ca tu ai primit imprumut in UK desi nu ai platit un imprumut in Italia, probabil nu exista Credit Score pentru intreaga Europa.

Nu numai atit cind incerci sa te angajezi la o firma buna cu salariu si conditi bune se uita la Credit Score cind vad ca ai un Credit Score redus vor anagaja pe alt cineva care este mai serios decit tine (adica are Credit Score mai mare). Probabil nici o banca sau institutie financiara nu vor vrea sa te mai angajeze pe tine si sotia ta. Cind copii tai vor sa se duca sa ia un imprumut ca sa studieze la facultate banca cere un garantor iar tu cind incerci sa garantezi vei fi respins. Deci o teapa care ai tras-o unei banci acum 20 de ani va insemna pentru copii tai ca au pierdut sansa unei vieti mai bune.
Ar fi din ce în ce o mai bună evoluţie a humanitaţii dacă s-ar utiliza şi ceva similar lui Credit Score să zicem (Scan Cazier al Memoriei Cerebrale), util în votarea caracterul unei persoane cum că posibil poate să fie o persoană cu caracter de bună intenţie sau de rea intenţie dar stă potolit pentru că ştie că exzistă legi şi nu are loc de desfăşurare aşa cum îi este caracterul, (una este să nu faci rau altora pentru că îţi este frică de cineva şi alta este pentru că nu ai tu în propietate). Chinezi au trecut deja la programe de acest gen
[ link extern ]

iar scanările de memorie vor fi posibile cu exzactitate datorită tehnologiei la care au ajuns nu numai cei de la Universitatea din Oregon [ link extern ] /
aceste dispozitive întradevăr vor face paşi de schimbare în bine fără errori în a selecta, începînd de la politicienii ai mai mari pîna la ultimul nevinovat de Primar, şi continînd cu Procurori, Poliţai, şi etc tot, dar tot ce funţionează, primeşte salari, şi se desfăşoară pe bani publici, fără să se ţină cont că uni corespund pe post pentru că au absolvit ei Scoli şi mai au, şi aspecte de bebe iar în schimb uni dintre ei posibil sînt plini de infracţiuni de corupţie dar şi de posibile infracţiuni şi ca, abuzuri sexuale, violuri, pe care le are făcute înca de cînd erau in şcolii, şi cîte alte infracţiuni or mai avea şi nu figurează cu antecedente penale, sînt mai infractori intr-o societate cei care sînt dibaci în a nu fi prinşi de lege, sau nu la văzut nimeni cînd a făcut o crimă, şi nici odată nu a avut remuşcari chiar dacă a facuto pasional, accidental sau în apărare. Cei cu infracţiuni făcute şi nebănuiţi de lege ei sînt de fapt mai periculoşi în comparaţie cu cei prinşi de lege pentru că cei prinşi de lege ştim de ei, au un cazier acolo şi gata îi ştim, pe cînd pe cei nedescoperiţi de lege, înseamnă că au fost mai dibaci în a face infracţiuni ceea ce implicit sînt mai daunatori, şi mai fără garanţie intr-o societate în comparaţie cu cei prinşi pentru că nu au fost dibaci să facă o infracţiune.
Cu stima si respect Floander Emil Petre.
Iar cei care provin din Ţările fost Comuniste şi în baza de date apare cu infracţiuni făcute pe atunci, apar cu errori puse contra Obştei Comuniste care de fapt ar trebui să nu apară scrise pe nicăieri nici ca confuzi, dovadă find că dupe distrugerea Comunismului nu au facut infracţiuni pre cum făceau uni în Comunism nu numai violuri cu vătămări corporale şi ei în baza de date au caziere mai curate ca lacrima, or că erau copii nu ştiu cui, or că erau nu ştiu ce sefi care verificau cum trebuie să apară rapoartele pentru mai departe spre şefi mai mari care le dădeau şefilor şi mai mari. În Comunismul nostru se făceau multe prosti pe mai multe criteri, că erai militar că erai civil. Mulţi deduceam cum că Comunismul are o politică de a te ţine cît mai în cleşte, iar uni sefi erau chiar batjocorîtori şi mai pe dos îţi venea cînd ştiai despre ei că provine din ţărani săraci şi cinstiţi, iar acum face abuzuri pe bunul lui toţi adică pe obştea comunistă. Este cum ma-şi imagina eu acum, cum că, să mă fi născut şi trăiesc în Corea de Nord, la caracterul şi temperamentul meu de European, sau de, de pe undeva duprin Europa, sigur planurile mele ar fi fost să fug din ţară sau să fac numai contra Avutului Obştesc acelei ţări, de fapt ce vorbesc eu de alţi, pentru că mie unul pe atunci îmi părea rău că nu puteam să fur tot Avutul Obştesc al Comunismului. Şi mai rău mi-a părut că nici odată nu am avut şansa să fug, (am avut încercari de a fugi din Ţară încă din Liceu şi de atunci numai anomali printre care ma strecuram cum puteam cu BL-ul meu pus pe Buletin, (aşa sîntem uni neconformişti cu ceea ce nu are o logică, murim neconformişti indiferent că am fi luaţi prizoneri în vreun război sau că ne-am naşte in vreun lagăr). Cu bine domnule AlexBroker, mie unul mi-a plăcut mult felul în care aţi comentat. Încă odată cu stimă şi respect.
nu probabil ,ci iti spun eu garantat sunt persoane care locuiesc in uk de foarte multa vreme si habar nu au ce inseamna sau la ce se foloseste acest ''credit score'' si in Italia am lucrat si eu aproape un an de zile si iti pot garanta ca nu exista asa ceva , nici in Spania ..si asa mai departe ..
Orice debit se sterge dupa max. 7 ani din “credit score”
Ultima modificare: Duminică, 17 Februarie 2019
Albert Kurtyan, Consilier juridic
Buna am de platit la Halifax o banca din uk un overdraft de 4300 lire si nu ami permit financiar ce ar trebui sa fac

Albert Kurtyan a scris:

Orice debit se sterge dupa max. 7 ani din “credit score”

Alte discuții în legătură

Abandon Bety111 Bety111 Buna ziua! In urma cu 2 ani am divortat de fostul sot!Cei 2 copii rezultati din casatorie,mi-au fost incredintati mie!De 5 luni de zile el a itentat proces ... (vezi toată discuția)
Banca incearca sa ma pacaleasca? cosminwon cosminwon Buna seara!Acum cateva luni de zile,am explicat problema mea legata de banca,dar din pacate nu mai pot posta acolo!Astazi am fost chemat la banca,unde mi sa ... (vezi toată discuția)
Inca o sentinata care atesta abuzurile bancilor fata de proprii clienti ! Roland Mindrila Roland Mindrila Citez parte din dispozitivul unei sentinte pronuntate in 2012 de Tribunal pentru a reflecta clauzele abuzive impuse de banci in contractele de creditare: ... (vezi toată discuția)