avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Protectia maternitatii-In special in atentia tinerelor ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Protectia maternitatii-In special in atentia tinerelor avocate mamici

Imi poate spune cineva in ce masura beneficiaza avocatii de protectia maternitatii si cam care ar fi procedura -trebuie sa faci cerere de suspendare pe perioada concediului de maternitate si care ar fi taxele care trebuie platite baroului?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: carmen.paun , utilizator 20:31, 2 Martie 2006
Din cate stiam eu la un moment dat, nu este nevoie de cerere de suspendare. Te prezinti la Barou cu adeverinta medicala si completezi un formular. In perioada in care esti in concediu de maternitate / crestere copil platesti numai taxa fixa. Intreaba care este data la care poti face cererea (trebuie facuta lunar) si afla data la care trebuie sa vii sa iti ridici indemnizatia. Cat despre cuantum, presupun ca stii ca noi avocatii avem alt statut decat salariatii. Se calculeaza un procent la veniturile pe ultimele 12 luni, iar suma rezultata o vei primi in limita sumelor cu care ai cotizat de-a lungul activitatii. Dupa aceea, daca aceste fonduri se epuizeaza, vei primi o suma fixa. Mi se pare ca acum este 4,8mil / luna. Din cate stiu eu, aceste lucruri nu s-au modificat. Succes si sanatate multa, mai ales daca vei fi proaspata mamica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie administratie financiara mamica avocat pe perioada concediului de maternitate lori2007 lori2007 Buna ziua! As dori sa stiu ce fel de declaratie trebuie completata si depusa la administratia financiara de o mamica avocat pe perioada concediului de ... (vezi toată discuția)
Avocat stagiar caut maestru PAS22 PAS22 Sunt profund dezamagita de ceea ce am gasit dupa primirea deciziei de primire in profesie! Majoritatea avocatilor dispusi sa ia stagiari fie au declarat ... (vezi toată discuția)
Avocatura nicolealex nicolealex buna , as dori sa stiu cum pot deveni avocat, inclusiv cuantumul taxelor care trebuie platite, daca este obligatorie urmarea cursurilor de la acel institut de ... (vezi toată discuția)