avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... cat dureaza expertiza medico-legala psihiatrica?
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

cat dureaza expertiza medico-legala psihiatrica?

Procurorul a dispus administrarea probei cu expertiza medico-legala psihiatrica, la care am participat miercuri... constand in intervievare ampla de catre comisie... plus examen de personalitate la psiholog (vreo 2-3 ore in total).
In cat timp vor fi disponibile rezultatele? Institutul ML va trimite direct procurorului, care ma va incunostiinta de rezultate?
Sau trebuie sa ma informez singur... si cam in cat timp va fi de obicei rezultatul disponibil?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:18, 6 Septembrie 2021
POPA GHEORGHE a scris:

... urmand, ca dupa caz, sa va puteti recupera banii daca dosarul ajunge in instanta si veti castiga procesul.

Aveti in vedere recuperarea cheltuielilor in caz ca se ajunge la judecata pe fond si se dispune achitarea?
Pe mine m-ar interesa mai degraba situatia ca urmarirea penala sa se stinga fara a ajunge in fata instantei. In situatia asta cui si cum solicit recuperarea cheltuielilor cu administrarea acestei probe?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In faza de cercetare penala, in mod normal, cheltuielile de acest gen se platesc din fondurile parchetului. Fondurile alocate niciodata nu sunt suficiente. Probabil ati acceptat, la propunerea procurorului, sa platiti dvs. aceste cheltuieli pentru a se misca lucrurile mai repede
Daca dosarul nu ajunge in instanta nu aveti de la cine solicita recuperarea cheltuielilor.
De fapt, eu ma refer la cheltuiala pe care am facut-o eu pt participarea MEA la expertiza.
Eu fiind subiectul expertizei... locuind in Franta, a trebuit sa ma deplasez in Romania pt participarea la expertiza.
Nu este vb de costul expertizei adica banii platiti de Parchet IML-ului. Eu vreau sa imi recuperez biletul de avion, spre exemplu!!
As putea sa adresez o cerere, pur si simplu, parchetului?
Si, eventual, daca nu ii da curs, in situatia ca se va dispune, stingerea urmaririi penale... voi putea face plangere la judecatorul de camera preliminara, impotriva solutiei (de stingere a u.p.) doar cu privire la cheltuieli? (in felul asta ar ajunge, oarecum, in instanta)
Cred ca participarea dvs. la expertiza era obligatorie daca ati fost convocat si/ sau daca ati fost subiectul expertizei. De la parchet nu va recuperati banii cheltuiti pentru deplasarea dvs. la expertiza, chiar daca faceti o cerere.
Pentru recuperarea genului de cheltuieli de care amintiti va trebui sa consultati un avocat.
In mod surprinzator, citesc o lucrare a conf. Talau, unde se precizeza, la pag. 10, obiectivele expertizei psihiatro-juridice: pct. 11 sa intocmeasca raportul de expertiza, pt cazurile obisnuite, intre 2-4 ore!!!!!!
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Expertiza "puternice tulburari sau emotii" iepurash iepurash Pot solicitica o expertiza psihillogica/psihiatrica pt. ca un expert psihiolog/psihiatru sa-si dea seama daca persoana respectiva chiar a fost sub imperiul ... (vezi toată discuția)
Expertiza medicala psihiatrica ella2010 ella2010 daca stie cineva il rog sa-mi spuna in ce consta expertiza medicala psihiatrica pentru un bolnav cu tulburare bipolara, cine o face cat costa, si daca ma ... (vezi toată discuția)
Comisia de avizare și control de pe lângă inml a recomandat o noua expertiza psihiatrica CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Am un caz încadrat juridic pe omor calificat și conform raportului de expertiza medico-legala psihiatrica a rezultat ca inculpata nu a avut discernământ ... (vezi toată discuția)