avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dobindirea proprietatii unui teren prin uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dobindirea proprietatii unui teren prin uzucapiune

buna seara. parintii mei detin o proprietate cu o casa si 250 metri teren cu act de vinzare -cumparare din anul 1972 si cca 500 metri teren in folosinta din aceeasi perioada in posesie neintrerupta si netulburata.de ceva timp un vecin ne tot spune ca ar avea un act din 1968 pe o parte din cei 500 metri .l-am intrebat de ce nu a intrat in posesie in momentul si ziua cumpararii,cum ar fi fost logic, dar evita sa-mi raspunda si nu-mi miroase deloc bine .stiu din sfaturile unora dintre dvs.ca as pute sa incerc dobindirea proprietatii prin Ordinul prefectului dar as vrea sa ma informati daca perioada 1974-1990 se puate lua in considerare pentru uzucapiune?am inteles ca daca terenul a fost cu destinatia folosinta aceasta perioada nu se ia in considerare .va multumesc
Cel mai recent răspuns: chiojdean , utilizator 22:02, 21 Octombrie 2009
Pentru emiterea Ordinului prefectului nu exista un termen limita de formulare a cererii...
multumesc la toti .am vrut sa stiu ce sanse si variante am pentru dobindirea proprietatii .Ordinul prefectului mi se pare calea cea mai normala.singura mea temere este daca acel vecin,care timp de cca 30 de ani nu a scos o vorba ca ar avea vreo legatura cu acel teren mi-ar putea complica obtinerea dreptului de proprietate pe aceasta cale.mentionez ca desi sustine ca ar fi cumparat terenul in 1968 acel domn nu a intrat in posesia terenului nici macar un minut si ma intreb cum e posibil ca cineva sa cumpere un teren si sa nu intre in posesie.multumesc in special Kyandra pentru explicatii si incurajari .eu credeam ca termenul pentru emiterea Ordinului prefectului a expirat. multumesc la toti.faceti o treaba foarte buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept propritate asupra teren in folosinta chiojdean chiojdean buna ziua si multumesc anticipat parintii mei au cumparat o casa in 1972 cu 250 metri teren si li sau atribuit cca 500 metri patrati ca folosinta lipiti de cei ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate teren Lorenzo21 Lorenzo21 Buna ziua Am nevoie de ajutorul vostru. Părinți au cumpărat o casa și teren în 1985 cu 2500 metri pătrați.In momentul de fata au acte de ... (vezi toată discuția)
Dobandire proprietate teren marcelac marcelac Am achizitionat in 1990 o casa cu teren aferent 250m ,dar de fapt terenul este mai mare (3000 m.).De atunci platesc imozit pe casa si teren, inclusiv cel ... (vezi toată discuția)