avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Compensare medicamente diabetic neasigurat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Compensare medicamente diabetic neasigurat

Sunt fara asigurare ( ramas fara serviciu ) diabetic tip 2 si medicul refuza sa imi dea reteta pt medicamente compensate . Este legal ? daca nu , cum pot argumenta , este o lege in acest sens ?Multumesc.!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 08:57, 3 Februarie 2018
De trei tipuri de servicii medicale beneficiază pacientul neasigurat la Sănătate la medicul de familie.
1. asistenţă medicală în caz de urgenţă medicală;
2. consultaţii pentru boli infecto-contagioase;
3. consultaţii pentru monitorizarea gravidei şi lehuzei.

În ambulatoriu, pacienţii neasiguraţi la Sănătate vor beneficia de consultaţii pentru urgenţe medico-chirurgicale, consultaţii pentru supravegherea și depistarea bolilor infecto-contagioase, precum şi de consultații de monitorizare a evoluţiei sarcinii şi lehuziei.

Concret, pacientul neasigurat la Sănătate are dreptul la o singură consultaţie pentru fiecare urgenţă medicală cu care se prezintă la medic.
În această consultaţie intră toate serviciile medicale necesare pentru rezolvarea situaţiei care pune în pericol viaţa pacientului şi/sau bilet de trimitere pentru internare în spital pentru cazurile care depăşesc posibilităţile de tratament în ambulatoriul de specialitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vizite medicale gratuite sau nu? dara3923 dara3923 buna ziua! as dori sa aflu:[b] cate vizite gratuite anual la medicul de familie si cate trimiteri gratuite anual la medici specialisti au dreptul parintii mei ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de servicii medicale de urgenta gratuite in conditiile in care sunt asigurat? andomar andomar Pot beneficia de servicii de urgenta gratuite in conditiile in care sunt asigurat ? Am alunecat si am o problema cu un picior entorsa sau chiar fractura iar ... (vezi toată discuția)
Asigurarea medicala a unui tanar cu varsta intre 18 si 26 de ani tibors tibors Daca am varsta intre 18 si 26 de ani, nu sunt elev si nici student, nu am absolvit nici bacalaureatul, am dreptul la asistenta medicala gratuita integrala sau ... (vezi toată discuția)