avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declaratia 221 venit din exploatarea terenurilor ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declaratia 221 venit din exploatarea terenurilor agricole si animale

Buna seara. Ieri am primit de la administratie adresa sa ma prezint la anaf, astazi m-am prezentat si m-au intrebat de ce nu am depus anul trecut declaratia 221. (sunt o simpla persoana fizica, fara nicio personalitate juridica) Nu stiam ce reprezinta, am intrebat si mi-au spus ca trebuie sa declar banii de la apia primiti. Acum...situatia mea sta in felul urmator: eu nu vand nimic din ce se produce pe terenurile respective, le folosesc strict pentru mine si familia mea(parinti si familiile surorilor). mai mult decat atat, nu sunt eu proprietarul terenurilor, este mama, eu le am doar in arenda si este adevarat ca eu incasez banii de la apia. Ce trebuie sa declar eu in aceasta declaratie 221? Trebuie sa mai platesc vreun impozit la terenurile respective desi eu platesc la primarie?! va rog sa ma indrumati, orice informatie este folositoare
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Februarie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:30, 10 Februarie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand proprietarul plateste impozitul pe terenul agricol la primarie iar cel care il exploteaza si chiar daca nu valorifica intr-un fel sau altul productia in stare naturala ci foloseste in familie si chiar daca nu are o forma de inregitrare ca pfa sau srl, depune d221 anual pana la 25 mai 2018 si platete pana la 25 octombrie si 15 decembrie, deci in doua rate egale, impozitul pe venitul agricol,
Acesta se calculeaza prin aplicarea procentului de 10% (pana anul trecut a fost 16%) la o norma de venit stabilita anual pe tipul de cultura si rase de animale, de catre cei de la finante si directiile agricole din fiecare judet. Dar in legea codului fiscal la art. 105 o sa vedeti ca nu sunteti impozitati pentru tot efectivul de animale si tot terenul detinut si exploatat. De exemplu daca e vorba de cultura cerealelor, doar la ce depaseste 2 ha veti plati impozit la norma de venit stabilita in judetul dumneavoastra pentru cultura cerealelor. Sau daca vorbim de cresterea vacilor, la ce depaseste doua bucati veti fi impozitat.
In declaratia 221 veti trece doar ce depaseste numarul de ha sau de bucati de animale peste cel neimpozabil.
V-au identificat/descoperit nu dupa valoarea subventiei primita de la APIA caci nu asta ii inereseaza pe ei, ci dupa faptul ca dumneavoastra, odata ce ati facut acea cerere la Apia, inseamna ca aveti in exploatare teren sau animale.
Citti si in codul fiscal de la art. 103 pana la art.107.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Februarie 2018
george-neagu, moderator
Va multumesc mult, domnule George Neagu! La finante mi-au spus sa trec ha de pamant cultivate, nu doar ce depasteste... inca o data imi dau seama ca au incercat sa ma pacaleasca, V-as fi recunoscator daca mi-ati indica unde scrie sa trec doar ce depaseste 2ha de teren culivat cu cereale in cazul meu, sa am cu ce sa ma duc la ele acolo...Si mai am o nelamurire, se datoreaza si sanatate, sau altceva in afara de impozit?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da,se trec toate, asa cum au spus si ei. Am scris eu gresit. Din acelea o parte sunt neimpozabile asa cum am scris. Aveti modelul de d220 si instructiunile de completare a adresa [ link extern ]
Va multumesc mult. Stiti cumva daca datorez si contributie la sanatate?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, daca depasiti 22800 lei valoarea normelor de venit pentru care se percepe impozit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe venitul agricol ContSters137621 ContSters137621 Buna seara familia mea detine 2.65 ha pamant pe care l-a cultivat astfel - 0.59 ha lucerna - 2.06 ha orzoaica va rog sa-mi spunrti daca este necesara depus ... (vezi toată discuția)
Impozit agricultura iancu123 iancu123 care este actul normativ care reglementeaza impozitul forfetar in agricultura, si cum se calculeaza, acesta? (vezi toată discuția)
Certificat de producator DANNUTZA85 DANNUTZA85 Buna seara, Vreau sa intreb daca o persoana fizica detine certificat de producator trebuie sa depuna la finante declaratia 200 in 2014, se plateste ... (vezi toată discuția)