avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Procedura somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Procedura somaj

Spuneti-mi va rog care e demersul la AJOFM si ITM pentru a trimite in somaj o parte din angajati. Am nevoie sa stiu ce instiintari si decizii trebuie duse la institutiile de stat si in ce termen.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 16:13, 20 Octombrie 2009
1. Va rog sa citit cu atentie in Codul muncii:
Art. 68. - (1) Prin concediere colectiva se intelege concedierea, intr-o perioada de 30 de zile calendaristice, din unul sau mai multe motive care nu tin de persoana salariatului, a unui numar de:
a) cel putin 10 salariati, daca angajatorul care disponibilizeaza are incadrati mai mult de 20 de salariati si mai putin de 100 de salariati;
2. Dvs. aveti 13 salariati (sub 20) deci si daca ii concediati pe toti odata se cheama tot concediere individuala.
3. Fiind concediere individuala nu mai este cazul sa anuntati la ITM si AJOFM.
:oops:
Domnule Tudor asa este. Aveti perfecta dreptate.
Uite ca n-am fost atenta si-mi recunosc greseala. :worthy:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere colectiva ContSters83331 ContSters83331 Am si eu o mare problema: astazi mi-au adus la cunostinta ca firma la care lucrez isi restrange activitatea, si 5 angajate vor fi date afara. Mai este ... (vezi toată discuția)
Preavizul suspendat in timpul concedierii colective, va fi urmat de concediere colectiva sau individuala? laraband laraband Buna ziua, In urma aplicarii masurii de concediere colectiva, au fost emise Notificari de preaviz pentru cateva zeci de angajati, iar dupa finalizarea ... (vezi toată discuția)
Urgent Luciana21 Luciana21 Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca pt. restructurare inafara de prev. CM art.65-72 si CCMUNN art78-82 mai trebuie sa studiez ceva...stiu despre o hatarare ... (vezi toată discuția)