avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inchisoare - detinere cannabis
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inchisoare - detinere cannabis

O persoana condamnata definitiv la 1 an inchisoare cu suspendare este gasita cu o cantitate de 0.5 grame de canabis asupra sa, inainte de terminarea perioadei de proba. Care sunt sansele sa faca inchisoare ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Februarie 2018
TilviuSiberiu, utilizator
- procurorul sa renunte la urmarirea penala in cazul in care cantitatea de canabis este foarte mica
- sa se contopeasca pedepsele sub pluralitate de infractiuni

de ce nu se poate da amenda penala ?
Ultima modificare: Luni, 23 Aprilie 2018
TilviuSiberiu, utilizator
Se poate condamna la amenda penala.
Nu era un text de lege care spune ca a doua condamnare nu poate fi mai usoara ca prima ? Asa legea 143/2000 prevede ca daca consumatorul participa la cursuri de consiliere instanta poate renunta la aplicarea pedepsei, deci chiar se poate renunta si la amenda, dar sunteti sigur ca a doua condamare nu e obligatoriu mai grea ca prima ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 condamnari macoal macoal buna dimineata!..intrebarea mea este urmatoarea....o persoana a fost condamnata la 2 ani si 6 luni cu suspendare pt furt dar in aceasta perioada este data in ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am sa nu mi se revoca suspendarea daca sunt gasit "vinovat"? justaques justaques Acum un an am fost prins cu trafic de droguri de risc (international) si pedepsit cu 1 an si 9 luni de inchisoare cu suspendare. Acum o luna un prieten de al ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , daca am primit revocarea sau anularea suspendării ... MArian1911 MArian1911 Buna ziua , daca am primit revocarea sau anularea suspendării și în total e de 3 ani și 2 luni . Pot face ceva sa mi se de-a tot suspendare ? Ținând cont ... (vezi toată discuția)