avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Desfiintare asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Desfiintare asociatie

Buna!
Care este procedura de desfiintare a unei asociatii culturale? Avem o asociatie culturala in oras, care nu mai are nici o activitate si dorim sa o retragem din registrul asociatiilor. Puteti va rog sa-mi spuneti care sunt pasii de parcurs pentru acest lucru?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 04:15, 17 Februarie 2018
Asociatia se poate dizolva si prin hotararea adunarii generale. In termen de 15 zile de la data sedintei de dizolvare, hotararea adunarii generale se depune la judecatoria in a carei circumscriptie isi are sediul, pentru a fi inscrisa in Registrul asociatiilor si fundatiilor.

In cazul dizolvarii asociatiei, bunurile ramase in urma lichidarii nu se pot transmite catre persoane fizice.

Aceste bunuri pot fi transmise catre persoane juridice de drept privat sau de drept public cu scop identic sau asemanator, printr-o procedura stabilita in statutul asociatiei sau al fundatiei.

Procedura detaliata este prevazuta in OG 26 / 2000 si e destul de lunga si complicata, dar primul pas este sedinta AG care sa decida dizolvarea si sa numeasca lichidatorii. Care costa..... si daca nu e mare lucru de lichidat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare ong siveora19 siveora19 Ma intereseaza cadrul legal de dizolvare al unei asociatii culturale pe motiv ca membrii nu mai vor sa activeze. Au facut o adunare generala in care au fost ... (vezi toată discuția)
Dizolvare asociatie non-profit marianflorin marianflorin suntem 3 membri(fondatorii) si am vrea s-o dizolvam asociatia ce acte trebuie sa facem ? ne trebuie un cenzor? cam cat costa ? asociatia are 2 luni( nu are ... (vezi toată discuția)
Dizolvare lichidare fundație carolmihai carolmihai Buna ziua doresc sa închid activitatea unei fundații. Dizolvarea se va face prin acordul majoritarii membrilor fondatori.fundatia nu are datorii la stat ... (vezi toată discuția)