avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Modificare act constitutiv
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Modificare act constitutiv

Dacă într-un srl sunt doar doi asociați,in cazul morții asociatului majoritar(care era și administrator) ,asociatul care rămâne poate obliga in cadrul aga moștenitorii asociatului majoritar sa își însușească părți sociale, aceștia din urmă neavând drept de vot? așa am înțeles din citirea legii ca neprofesionist, vă rog ajutati-ma să înțeleg
Ultima modificare: Luni, 5 Februarie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 11:32, 5 Februarie 2018
Daca s-a dezbatut mostenirea si exista clauza in actul constitutiv ca societatea continua cu mostenitorii, da, puteti face demersuri pentru inscrierea mostenitorilor ca si asociati.

Totusi, pentru efectuarea efectiva a inscrierii, veti avea nevoie si de semnatura mostenitorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parti sociale guest13 guest13 Daca infiintez o firma noua (srl) cu inca un asociat (60%-40% eu avand 60% dar celalalt asociat are mult mai mult capital si nu vreau pe viitor sa preia ... (vezi toată discuția)
Raspundere asociat minoritar doinytza doinytza V-as ruga sa imi spuneti ce risca un asociat cu o cota de 20% participare la C.S. in urmatoarea situatie: la un SRL decedeaza asociatul majoritar care este ... (vezi toată discuția)
Asociat unic decedat - cum se numeste administratorul koddi koddi Asociatul unic a decedat, statutul are clauze de continuare cu mostenitorii, eu sunt sot supravietuitor, vin in concurs la mostenire cu fratii si parintii, si ... (vezi toată discuția)