avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cadastru si intabulare teren
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cadastru si intabulare teren

In urma decesului bunicii ne-am trezit in situatia in situatia in care mostenitorii ( mama si matusa) nu aveau acte pe teren( respectiv casa). S-au judecat cu statul iar acum fiind la finanul procesului li s-a spus sa faca intabularea si cadastru. Mostenitorii au apelat la o firma particulara pt acest lucru, dar se pare ca vor fi tarifati si pt masuratori. Intrebarea mea este: poate face firma particulara cadastrul respectiv intabularea pe baza masuratorilor facute in timpul judecatii? Chiar este nevoie sa o faca si ei , mai ales ca au comunicat ca oricum ar face tot trebuie sa pice pe masuratorile facute in timpul judecatii? Si o a 2-a intrebare: exista o posibilitate sa faca acest lucru in baza judecatii si sa plateasca mai putin? Am intrebat avocata si raspunsul a fost: daca nu aveti ce face cu banii. Asadar va cer ajutor.
Cel mai recent răspuns: dumifilote , utilizator 18:55, 5 Februarie 2018
Exista posibilitatea intabularii in baza documentatiei intocmite de expertul desemnat de instanta in procesul la care faceti referire. Aceasta documentatie ar trebui sa fi fost avizata de catre OCPI. Faceti o cerere la OCPI, prin care solicitati intabularea in baza documentatiei intocmite de expertul din proces, la care anexati copii dupa hotararea definitiva si raportul de expertiza (planurile de amplasament si procesele verbale de avizare de catre OCPI).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbateri - regulamentul privind avizarea tehnica a expertizelor judiciare efectuate de expertii judiciari in specializarea topografie, geodezie si cadastru BEJENARU PETRU BEJENARU PETRU MINISTERUL JUSTIŢIEI Nr. .................../C din........................... AGENŢIA NAŢIONALÃ DE CADASTRU ªI PUBLICITATE IMOBILIARÃ Nr. ... (vezi toată discuția)
Cat costa o intabulare monik_a monik_a Buna seara! stiti, cumva cat costa o intabulare , dar una la urgenta si in cat timp iese aceasta intabulare? multumesc foarte mult (vezi toată discuția)
Expertiza topo kristi12 kristi12 Buna ziua, am cerut expertia topo acuma a fost finalizat si depus la dosar dar am urmatoarele intrebari: 1. Nu este avizat de OCPI , dar asa am inteles ca ... (vezi toată discuția)