avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita in alta localitate; daune.
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita in alta localitate; daune.

Pot apela la un executor judecatoresc din alta localitate, fara a face drumul pana acolo? Pot trimite dosarul respectiv prin posta?

Cat timp dureaza o executare silita? Ar fi mai eficient sa notific debitorul inainte, desi documentul notarial de imprumut imi da posibilitatea sa trec direct la executare? Are debitorul posibilitatea de a cere un termen in care sa-si plateasca datoria, astfel incat sa nu se treaca la vanzarea bunurilor sale? Personal nu ma intereseaza ca acesta sa-si piarda casa, ci sa-mi restituie imprumutul intr-un termen rezonabil.

Daca nu am prevazut in contractul de imprumut plata unor daune in caz de nerespectare a termenului de restituire, in ce masura pot pretinde aceste daune si in ce cuantum? Eu le-as dori cat mai mari, astfel incat sa reprezinte o buna motivatie pentru debitor sa grabeasca restituirea si sa nu caute cai de tergiversare. In ce masura pot face asta?

Multumesc pentru orice raspuns sau sugestie.

Cel mai recent răspuns: Cabinet Av. Irina Rosulescu , Avocat 15:56, 21 Octombrie 2009
Putetui sa va adresati unui executor din alta localitate fara a va deplasa la sediul acestuia, trimitand actele prin posta si taxele necesare + onorariu.

In cererea adresata executorului solicitati si actualizarea sumei de executat cu indicele de inflatie :;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executorul pretinde cheltuieli Chilcos crenguta Chilcos crenguta Bună ziua am primit telefon de la executor pt pripire cont pensie in 24ore am făcut angajat cu păgubitul că dau in rate suma ches executorul poate ... (vezi toată discuția)
Actualizare datorie VONPAUL006 VONPAUL006 Am girat imprumutul unei societati care a dat faliment. Societatea nu a mai platit imprumutul. Conform Legii falimentului datoriile ... (vezi toată discuția)
Ce actiune pot initia impotriva executarii silite? MADLENEFF MADLENEFF Buna ziua. Acum un an am facut un imprumut in nume personal garantand cu apartamentul, semnand la notariat un contract de imprumut intre mine si cel care mi-a ... (vezi toată discuția)