Pot apela la un executor judecatoresc din alta localitate, fara a face drumul pana acolo? Pot trimite dosarul respectiv prin posta?
Cat timp dureaza o executare silita? Ar fi mai eficient sa notific debitorul inainte, desi documentul notarial de imprumut imi da posibilitatea sa trec direct la executare? Are debitorul posibilitatea de a cere un termen in care sa-si plateasca datoria, astfel incat sa nu se treaca la vanzarea bunurilor sale? Personal nu ma intereseaza ca acesta sa-si piarda casa, ci sa-mi restituie imprumutul intr-un termen rezonabil.
Daca nu am prevazut in contractul de imprumut plata unor daune in caz de nerespectare a termenului de restituire, in ce masura pot pretinde aceste daune si in ce cuantum? Eu le-as dori cat mai mari, astfel incat sa reprezinte o buna motivatie pentru debitor sa grabeasca restituirea si sa nu caute cai de tergiversare. In ce masura pot face asta?
Putetui sa va adresati unui executor din alta localitate fara a va deplasa la sediul acestuia, trimitand actele prin posta si taxele necesare + onorariu.
In cererea adresata executorului solicitati si actualizarea sumei de executat cu indicele de inflatie :;)