avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Încheierea cim
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Încheierea cim

Bună ziua!
Vă rog să-mi spuneti dacă la primirea deciziei de pensionare de invaliditate gr 3 sunt obligată sa prezint angajatorului decizia pentru inchiderea cim sau pot lucra in continuare la norma redusa conform actului aditional incheiat la data primirii deciziei de la medicul expert?

Multumesc anticipat!
Cu respect,
Ultima modificare: Luni, 5 Februarie 2018
RKMorar, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:48, 5 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit Deciziei CCR nr. 759/2017, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 108 din 5 februarie 2018, dispozițiile art. 56 alin. (1) lit. c) teza a doua, prima ipoteză din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii sunt neconstituționale, contravenind prevederilor art. 41 din Constituție, referitoare la dreptul la muncă, întrucât nu lasă la aprecierea părților raportului de muncă continuarea acestuia, ci instituie o cauză de încetare de drept a contractului individual de muncă, independent de voința părților.

art. 56 alin .(1) lit.c ) teza a doua, prima ipoteză din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, are următorul cuprins: „(1)Contractul individual de muncă existent încetează de drept: c) […] la data comunicării deciziei de pensie în cazul pensiei de invaliditate de gradul III[…]”,

Asadar, c.i.m. nu mai inceteaza de drept, dvs va puteti continua activitatea, conform actului aditional incheiat la data primirii deciziei de la medicul expert
Ultima modificare: Luni, 5 Februarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Continuare activitate la stat dupa pensionare la limita de varsta cu reducere marilena_salaj@yahoo.com marilena_salaj@yahoo.com Un pensionar la limita de varsta cu reducere, de la stat, poate continua activitatea la acelasi angajator,(institutie publica bugetara), prin incheierea unui ... (vezi toată discuția)
Pensionare femei freeanifer freeanifer Cum aflu cind a fost publicata in MO ordonanta de urgenta a guvernului data pe data de 9.11.2018 privind dreptul femeii de a se pensiona la cerere la 65 de ... (vezi toată discuția)
Aplicare decizie ccr contract de munca poena poena Speța este următoarea: O angajată solicita în scris angajatorului să-i permită continuarea activității, bazându-se pe o decizie a CCR care prevede ca ... (vezi toată discuția)