avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... responsabil protectia datelor
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

responsabil protectia datelor

Buna ziua,

Pentru o societate comerciala de productie (CAEN Fabricarea altor componente electronice""), cu aprox 500 angajati, exista obligativitatea ca din 28 mai 2018 sa colaboreze/ angajeze un responsabil de protectia datelor?

Dar in cazul in care datele angajatilor sunt introduse si intr-o platforma online "cloud", iar aceste date (CNP, adresa,etc) pot fi vizualizate de administratorii din America sau alte tari UE?

Multumesc,
Dora
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:59, 6 Februarie 2018
Toate „autoritățile sau organismele publice” din domeniul de aplicare al Regulamentului au obligația să numească un responsabil cu protecția datelor, cu excepția instanțelor care acționează în exercițiul funcției judecătorești. Spre exemplu, primăriile, consiliile județene, prefecturile, spitalele, administrațiile fiscale, universitățile de stat vor fi obligate să desemneze un responsabil cu protecția datelor. Obligația din articolul 37 alin. (1) RGPD este clară și se referă în sens larg la autorități și organisme publice.

Regulamentul prevede și posibilitatea ca un responsabil cu protecția datelor unic să fie desemnat pentru mai multe autorități sau organisme, dar numai „luând în considerare structura organizatorică și dimensiunea acestora” (articolul 37 alin. (3)).
....

Companiile care prelucrează date cu caracter personal vor fi și ele obligate să desemneze un responsabil cu protecția datelor, în măsura în care activitățile lor principale presupun „monitorizarea periodică și sistematică a persoanelor vizate pe scară largă” sau dacă presupun prelucrarea pe scară largă a unor categorii speciale de date, precum datele care dezvăluie originea rasială sau etnică, opiniile politice, confesiunea religioasă, date genetice, date biometrice sau orice date privind sănătatea unei persoane. În Preambul, la considerentul 97, legiuitorul precizează că „activitățile principale ale unui operator se referă la activitățile sale de bază, și nu la prelucrarea datelor cu caracter personal drept activități auxiliare”.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate care presteaza servicii in conditiile art.2 alin.5 din hg 500/2017 ArealExpert ArealExpert Societatea X are incheiate contracte de prestari servicii transmitere date in REGES cu mai multi angajatori . Activitatea preponderenta a firmei este in ... (vezi toată discuția)
Asociatii de proprietari ioanperhinschi ioanperhinschi Asociatiile de proprietari trebuie sa aiba responsabil cu protectia datelor locatarilor(DPO). Va multumesc. (vezi toată discuția)
Cmi , pfa - cabinet stomatologic- prelucrarea datelor cu caracter personal andreeac89 andreeac89 Buna ziua, Legislatia referitoare la prelucrarea datelor cu caracter personal se aplica si in cazul cabinetelor stomatologice, CMI- medic titular, fara ... (vezi toată discuția)