avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare anticipata

Sotul meu este nascut in 14 12 1956 , Lucreza din 01 septemb 1984 ca inginer ,
Din 01 03.2018 va fi in somaj.
1.Cand se poate pensiona anticipat partial ?
2.Somajul intra in calcul de pensie ca vechime ?
3.Se poate cumpara vechime pana la pensionare anticipata ? si daca nu care este solutia ?
Ultima modificare: Luni, 5 Februarie 2018
zulaeb, utilizator
Cel mai recent răspuns: negru daniel , utilizator 16:50, 7 Februarie 2018
Va salut cu respect Dle Daniel, negru la nume dar nu si la suflet. Aveti dreptate in ceea ce spuneti si va mulţumesc pentru atragerea atentiei, ca eu pe viitor sa nu induc in eroare ultilizatorii care se regasesc in astfel de situatii. Eroarea mea s-a datorat faptului ca Dvs v-ati referit ca cumparare de vechime. Nu stiam ca si la incheiere de contract situaţia este aceeaşi. De altfel eu sunt mai incepator in raspunsuri si de regula daca peste un mesaj la care nu se raspunde, trec mai multe, atunci il deschid sa vad despre ce este vorba, poate sunt in cunostiinta de a da eu un raspuns. Mai invatam si noi din mers. Nu am experienţă altora dar vreau sa ma bag si eu. Orice interventie din partea oricui este bine venita, pentru ca cei care cer sfaturi sa fie cat mai precis si corect informati. Sper ca si utilizatorul care a deschis discutia sa fie atent la postarea Dvs. Adica cele 6 luni care i-au mai ramas la indeplinirea conditiilor pt. pensie anticipate partial sa hotarasca cum face.
Va mulţumesc inca o data, o zi bun va doresc !
buna , ar face bine sa se informeze pt cele 6 luni sa nu dea bani si sa nu-i foloseasca decat cand ajunge la pensionare de limita de varsta ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta pensionare IRLUBUCURESTI IRLUBUCURESTI Buna ziua O femeie nascuta in 1966, februarie. cu 10 ani de munca grupa I si 13 ani de grupa II cand iese legal la pensie? Lucreaza din 1984. Multumesc! (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata partiala panadaniela panadaniela Sunt nascuta in 1960 ,am 34 ani vechime,din care 13ani grupa a doua.Am 3 copii,Cand pot iesi la pensie ? Va multumesc anticipat. ... (vezi toată discuția)
Varsta pensie Ana-Maria35 Ana-Maria35 Buna ziua, Mama mea este nascuta in data de 3 iulie 1959 si are 32 de ani vechime cotizati, din care 11 ani 3 luni si 22 zile lucrati in grupa a II-a a de ... (vezi toată discuția)