avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... SECURITATEA MUNCII
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

SECURITATEA MUNCII

Ieste normal ca mai multi angajati sa foloseasca acelasi echipament de protectie.
Cel mai recent răspuns: ionita.angelica@yahoo.com , utilizator 07:57, 8 Februarie 2018
Normal nu dar, dacă se asigură igienizarea sa după fiecare folosire, se poate. Despre ce echipament de protecție este vorba?
@Ionut.ion
Furnizati informatii gresite, fara suport legal.
Echipamentul de protectie se acorda individual fiecarui lucrator in functie de Lista interna de EIP intocmita la nivelul firmei si aprobata de angajator pe locuri de munca/ posturi de lucru/ meserii, conform materialului cu riscurile profesionale identificate si evaluate.
Legea ssm nr.319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-art.13 În vederea asigurării condiţiilor de securitate şi sănătate în muncă şi pentru prevenirea accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale, angajatorii au următoarele obligaţii:
r) să asigure echipamente individuale de protecţie;
s) să acorde obligatoriu echipament individual de protecţie nou, în cazul degradării sau al pierderii calităţilor de protecţie.
Nu spun ca nu aveti dreptate dar eu ma refeream la prevederile Hg.1048/2006 care reglementeaza acordarea EIP....si mai ales la articolul 8... Multumesc si seara buna.
Art.8 din HG nr. 1048/ 2006 se refera la fostul echipament de interventie mentionat separat in vechea legislatie. In aceasta categorie poate intra haina impermeabila cu gluga, costumul cauciucat, centura de siguranta, furtunele de aductiune aer proaspat din dispozitivele cu ventilator la care se monteaza masca individuala de protectie a utilizatorului, etc., echipamente care au rol de protectie individuala a lucratorilor, dar care nu intra in contact direct cu pielea.
Igienizarea EIP se poate realiza doar in teorie (nu este ca dupa baie, se da cu spray) si oricum nu se practica. Se practica doar denocivizarea EIP, periodic, obligatoriu, de catre firma, in conditiile in care in urma identificarii sie valuarii riscurilor profesionale se stabileste prin planul de prvenire si protectie intocmit la nivelul firmei ca la locul de munca/ postul/ meseria se face denocivizarea EIP (se nominalizeaza), la o perioada de .... sau ori de cate ori este nevoie. Pentru a putea efectua denocivizarea EIP, firma trebuie sa aiba sector separat cu spalatorie/ uscatorie, calcatorie, etc., depozite, angajati pe diverse meserii, etc.
Cand ne referim la un art. de lege este bine sa cunoastem si la ce se refera exact, acesta, nu doar sa-l citam - asa scrie la lege.
Da.Multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Echipament de protectie Adrian a Adrian a Buna ziua Care este echipamentul de protecție pentru un stivuitorist care lucrează singur in depozit,mă refer este obligatoriu sa poarte casca de ... (vezi toată discuția)
Contravaloare echipament de lucru BX BX Contravaloare echipament de lucru O firma solicita angajatilor care isi inceteaza contractul de munca prin demisie sa plateasca echipamentul de protectie ... (vezi toată discuția)
Echipament individual de protectie curatat de catre angajator mihavslelectro mihavslelectro Buna ziua, Este prevazut in legislatie ca echipamentul individual de protectie trebuie curatat de catre angajator? Lucrez intr-un santier naval si avem ... (vezi toată discuția)