avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... organizare concurs post vacant
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

organizare concurs post vacant

buna ziua,
pe 8 martie va iesi la pensie un angajat. 8 martie este data la care, angajatul indeplineste conditiile de varsta si stagiul de cotizare. Cand pot demara procedura de angajare pe postul vacantat, dupa data de 8 martie sau inainte. Postul este ce contabil si nu avem cum functiona fara, mai ales ca este si perioada de salarii
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:14, 10 Februarie 2018
OUG 90/2017
Art. 14
(1) Începând cu 1 ianuarie 2018, până la 31 decembrie 2018, se suspendă ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante din instituțiile și autoritățile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002, cu modificările și completările ulterioare. Pentru posturile pentru care au fost demarate procedurile de organizare a concursurilor anterior intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, precum și pentru cele a căror ocupare a fost deja aprobată de Guvern prin memorandum se continuă procedurile de ocupare a acestora, conform prevederilor în vigoare la acea dată.

(2) Prin excepție de la prevederile alin. (1), ordonatorii de credite pot aproba ocuparea unui procent de maximum 50% din totalul posturilor ce se vor vacanta după data de 1 ianuarie 2018, numai în condițiile încadrării în cheltuielile de personal aprobate prin buget.

(3) Prin excepție de la prevederile alin. (1) și (2), în cazuri temeinic justificate, prin memorandum aprobat în ședința Guvernului se poate aproba organizarea de concursuri sau examene pentru ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante din instituțiile și autoritățile publice prevăzute la alin. (1), cu justificarea necesității și cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate cu această destinație în buget.
Stim de existenta hg 90/2017. Intrebarea este cand solicit ordonatorului de credite exceptia? Adica, desi e o norma, ei pot aproba 0,5, respectand hg 90/2017.
Dar, daca nu ar exista aceasta hg 90, cum trebuie procedat cu examenul? Cer aprobarea organizarii dupa vacantarea postului, adica dupa decizia de incetate a CM prin pensionare sau se poate si inainte?
Ni s-a spus sa demaram procedura de concurs, pentru ca imediat dupa 8 martie sa vina noul angajat!!!!
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Februarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Organizarea concursului nu cred ca se poate face inainte de vacantarea postului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionari marius ria marius ria In ce conditii se poate ocupa un post vacant in administratia publica locala, in anul 2018? (vezi toată discuția)
Blocare posturi bugetari 2018 maria isabela maria isabela Se mai pot face angajari in anul 2018 in cadrul unei primarii? (vezi toată discuția)
Aplicarea prevederilor oug 90/2017 privind unele masuri fiscal-bugetare, modificarea si completarea unor acte normative si prorogarea unor termene vio constantin vio constantin Se aplica prevederilor OUG 90/2017 privind unele masuri fiscal-bugetare, modificarea si completarea unor acte normative si prorogarea unor termene si ... (vezi toată discuția)