avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Blocare posturi bugetari 2018
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Blocare posturi bugetari 2018

Se mai pot face angajari in anul 2018 in cadrul unei primarii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:39, 22 Februarie 2018
OUG nr.90/2017
art.14
(1) Începând cu 1 ianuarie 2018, până la 31 decembrie 2018, se suspendă ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante din instituțiile și autoritățile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002, cu modificările și completările ulterioare. Pentru posturile pentru care au fost demarate procedurile de organizare a concursurilor anterior intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, precum și pentru cele a căror ocupare a fost deja aprobată de Guvern prin memorandum se continuă procedurile de ocupare a acestora, conform prevederilor în vigoare la acea dată.

(2) Prin excepție de la prevederile alin. (1), ordonatorii de credite pot aproba ocuparea unui procent de maximum 50% din totalul posturilor ce se vor vacanta după data de 1 ianuarie 2018, numai în condițiile încadrării în cheltuielile de personal aprobate prin buget.

(3) Prin excepție de la prevederile alin. (1) și (2), în cazuri temeinic justificate, prin memorandum aprobat în ședința Guvernului se poate aproba organizarea de concursuri sau examene pentru ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante din instituțiile și autoritățile publice prevăzute la alin. (1), cu justificarea necesității și cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate cu această destinație în buget.
Buna ziua, se suspenda ocuparea prin concurs institutiile prevazute la art. 2, alin 1), pct. 30 din Legea nr. 500/2002, dar din cadrul acestor institutii face parte si primaria ca institutie?
Ultima modificare: Joi, 22 Februarie 2018
maria isabela, utilizator
Alin.2 si 3 reprezinta exceptia de la regula.

Primaria intra in categoria "instituțiilor și autorităților publice".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionari marius ria marius ria In ce conditii se poate ocupa un post vacant in administratia publica locala, in anul 2018? (vezi toată discuția)
Organizare concurs post vacant Roni2018 Roni2018 buna ziua, pe 8 martie va iesi la pensie un angajat. 8 martie este data la care, angajatul indeplineste conditiile de varsta si stagiul de cotizare. Cand pot ... (vezi toată discuția)
Aplicarea prevederilor oug 90/2017 privind unele masuri fiscal-bugetare, modificarea si completarea unor acte normative si prorogarea unor termene vio constantin vio constantin Se aplica prevederilor OUG 90/2017 privind unele masuri fiscal-bugetare, modificarea si completarea unor acte normative si prorogarea unor termene si ... (vezi toată discuția)