avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea Taxa timbru 3%
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

Taxa timbru 3%

Buna ziua!
Este inacceptabil cum guvernantii nostrii adopta legi fara ca acestia sa se gandeasca la cetateni. Aceste noi taxe, in special cei 3% in cazul partajului succesoral aduce o grava ingradire a accesului cetateanului la justitie. Oare nu putem face nimic sa schimbam aceasta lege?! Sunt oameni al caror unic bun este un apartament. Ce fac acei oameni, pt ca oricat de rau ar fi acel apartament tot va fi evaluat la valoarea de 30000 euro. Trebuie sa luam atitudine si sa nu ne lasam calcati in picioare. Sunt oameni saraci care au gasit in justitie un refugiu. Acestia fac tranzactie si apoi ce face statul - ii pune sa plateasca la legalizarea sentintei, cu toate ca acel judecator nu face decat sa consfiinteasca invoiala partilor
Cel mai recent răspuns: zeita_zeita , utilizator 14:56, 27 Februarie 2010
buna ziua!
cum facem acest memoriu?
taxa de timbru de 3% chiar ingradeste accesul omului la justitie, fie ca e vorba de partaj succesoral sau judiciar
sunt persoane divortate care nu au nicio posibilitate de a initia un partaj
nu vad sensul, iarasi, pt care doi fosti soti, care chiar daca se inteleg pana la prima infatisare, platesc ca apoi sa li se restituie taxa... la sfantu' asteapta
Sunt de partea ca aceasta taxa de 3% jupuie cetatenii Romaniei. Din pacate statul nu ne ajuta cu nimic !!!!! Pana unde mai continua asta ? Cred ca ar trebui facut ceva impotriva acestei legi.
Eu sunt intr-o situatie asemanatoare. Sunt in partaj judiciar cu fostul meu sot. Am facut o casa impreuna, ne-am luat masina, motor samd. Efectiv am fost alungata din acea casa printr-un asa numit santaj sentimental din partea lui si al familiei lui. Am fost nevoita sa imi parasesc casa pt ca altfel imi petreceam timpul in pshihiatrie acum, pt ca inainte de a pleca de acolo m-am tratat un an de depresie anxioasa la psihiatru.
Am deschis proces de partaj pt aceste bunuri , iar statul ma obliga sa platesc taxa de timbru de 3%. De ce oameni buni ? Eu ma bucur de acea casa? Consider ca nu este corect. Mai ales ca valoarea litigiului inca nu este facuta in urma unei expertize. Tot ce am putut sa fac impotriva neplatii acestei sume este doar aceea , ca am deschis un alt proces pt cererea de asistenta judiciara intr-un alt stat membru al uniunii europene. Cine stie cand se va finaliza acest lucru ? Sau cum se va finaliza acesta ? Pana atunci nu am de ales decat a sta agatata de gatul parintilor mei care si ei sunt pensionari., pt ca efectiv nu am unde sa ma mut. In urma parasirii domiciliului meu.....de fapt al casei construite impreuna cu fostul meu sot, am ramas cu o datorie la banca de aproximativ 9 mii le !!!! Iar taxa de timbru este aproape 10.000 mii lei!!!!! Nu este de mirare ca enorm de multi oameni ajung in psihiatrii oameni buni ! Pana cand permitem unor oameni care se scalda in averile noastre sa ne mai jupuie ????X-(X-(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru partaj enorma haiawata haiawata [b]Intrebare, daca va rog frumos:[/b] Daca divorteaza doi soti, avand ca avere o vila care valoreaza si a fost cumparata cu 100.000 euro, din care ei au ... (vezi toată discuția)
Partaj mrcryss mrcryss buna seara. sunt divortat de 3 ani si nu am facut partajul cu fosta sotie. avem un baietel impreuna si am zis sai ramana lui ce am facut impreuna dar vad ca ... (vezi toată discuția)