avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acceptare sau refuz mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acceptare sau refuz mostenire

Buna ziua. As dori sa stiu care este procedura in cazul in care un parinte a decedat, a lasat testament notarial prin care specifica faptul ca lasa toate bunurile mobile si imobile unuia dintre copii, iar ceilalti 2 copii dintr-o casatorie anterioara refuza sa dea declaratie prin care fie accepta fie renunta la cota parte care le revine? Ce se poate face in acest caz? Copilul in favoarea caruia s-a facut testamentul ar dori sa vanda o parte din bunurile imobile, insa nu poate in absenta acestor declaratii. Trebuie asteptat un termen de 1 an dupa care poate face certificatul de mostenitor intrucat fratii nu si-au exprimat dorinta de acceptare sau refuz a mostenirii?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:01, 7 Februarie 2018
Ceilalți descendenți au si ei dreptul la moștenire.
Dacă ei renunta la moștenire mergeți la notar.
Ar fi bine sa purtați o discuție ca sa stiti ce sa faceti.
Dacă nu va înțelegeți veti ajunge la instanța si veti avea nevoie de avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntarea expresa la succesiune este necesara daca exista testament? Valentinat22 Valentinat22 Este necesara declaratia de renuntare expresa la o mostenie in cazul in care exista testament legal in favoarea unei alte persoane, in situatia in care partea ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa moartea mamei lifecaredorina lifecaredorina Suneti-mi va rog , a murit mama mea si acum tatal meu vrea sa facem succesiunea(mai am un frate) si sa ne desplateasca sa renuntam la partea noastra.Credeti ... (vezi toată discuția)
Casatorit a doua oara, fara copii, noua sotie are o fiica din alta ... Cris Talea Cris Talea Casatorit a doua oara,fara copii noua sotie are o fica din alta casatorie. Am intocmit un testament notarial autentificat prin care las mostenire toate ... (vezi toată discuția)