avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Medicina muncii
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Medicina muncii

Buna ziua!
La inceputul lunii, mai exact pe 08.01.2018 m-am internat in spital.pentru o operatie de colecistectomie laparoscop( extirpare vezica biliara ), operatie recomandata de urgenta deoarece ma simteam rau.
Dupa data de 08.01.2018 si pana pe 31.01.2018 am fost in concediu medical.
Acum 2 zile seful meu mi-a cerut sa ma prezint la medicina muncii cu toate analizele si actele de iesire din spital apoi, dupa o zi, a revenit si mi-a cerut sa duc toate aceste acte medicale la sediul firmei ca ulterior sa fie trimise de catre ei urmand sa fiu programat la medicina muncii.
Intrebarea mea este cat de legala este aceasta cerere ( eu stiu ca aceste acte au caracter personal ), mai ales ca tot aici pe site am citit ca medicina muncii pt reevaluarea ( mentionez ca am facut medicina muncii acum 4 luni ) capacitatii de de munca se face doar daca CM depaseste 90 de zile?
Va cer sfatul pt ca cineva din firma mi-a spus ca in felul asta seful meu vrea sa ma dea afara!
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:44, 9 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In urma operatiei pe care ati suferit-o, in dosarul dvs. medical au intervenit modificari majore, iar acestea trebuie preluate in dosarul medical existent la medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale.
Fiind vorba de date medicale noi, va trebui sa fiti supus unei examinari medicale suplimentare pentru a se confirma/ infirma aptitudinea dvs. in munca (mentiune in fisa de aptitudine: apt/ inapt/ apt conditionat, dupa caz) pentru locul de munca pe care il ocupati in prezent.
Multumesc frumos pt raspuns!
Acum seful meu s-a razgandit, a fost o greseala era vb de o alta persoana cu acelasi nume! Zice el!!!
Ultima modificare: Joi, 8 Februarie 2018
Eduard Iulian, utilizator
Prezentarea dvs. la medicul specialist de medicina muncii este obligatorie pentru a se confirma/ infirma aptitudinea in munca pentru locul de munca/ postul de lucru/ meseria pe care o desfasurati, chiar daca sefu' s-a razgandit (?!)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inapt pentru o functie sau recomandari medicale? Denisa balan Denisa balan Buna seara! Va rog sa imi spuneti din punct de vedere Juridic cum interpretati fisa aptitudine cu avizul medical: - apt - apt conditionat - inapt ... (vezi toată discuția)
Oare după o operație pe cord mai poți munci la un program ... Nico1978 Nico1978 Oare după o operație pe cord mai poți munci la un program de 8 ore in fabrica unde nu e foarte mare efortul? (vezi toată discuția)