avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Student la prima angajare, mi-am găsit un loc de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Student la prima angajare, mi-am găsit un loc de muncă la peste 50 km distanță de domiciliu. Pot beneficia de primă de angajare?

Buna ziua, sunt student proaspat absolvent(pana acum 2 luni), nu am lucrat in Romania pana in prezent. Mi-am gasit un loc de munca la peste 50km distanta de domiciliu.
Am primit dosar de la angajator cu tot cu o adeverinta pentru AJOFM precum ca este locul disponibil si ca a gasit persoana ocupanta. Angajatorul mi-a cerut sa merg la AJOFM si sa imi faca repartitia. Am citit pe net despre prime de 500ron sau alte prime de 0.5 ron/km pana la 55 ron sau altele de 12.500. Intrebarea mea este: pot primi vreo prima si care ar fi valoarea acesteia?
Studii superioare, complet sanatos, fara alt loc de munca in trecut, nu am beneficiat de somaj in trecut. Mentionez ca mi se ofera cazare la locul de munca.
Contractul este pe 6 luni(deocamdata).
Ultima modificare: Luni, 17 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:03, 16 Septembrie 2018
Persoanele înregistrate ca șomeri la agențiile pentru ocuparea forței de muncă și care se încadrează în muncă, potrivit legii, într-o localitate situată la o distanță mai mare de 15 km de localitatea în care își au domiciliul sau reședința, pot beneficia de o primă de încadrare, neimpozabilă.

Persoanele înregistrate ca șomeri la agențiile pentru ocuparea forței de muncă care se încadrează în muncă, potrivit legii, într-o altă localitate situată la o distanță mai mare de 50 km față de localitatea în care își au domiciliul sau reședința și, ca urmare a acestui fapt, își schimbă domiciliul ori își stabilesc reședința în localitatea respectivă sau în localitățile învecinate acesteia pot beneficia de o primă de instalare, neimpozabilă, destinată stimulării încadrării în muncă, asigurării cheltuielilor pentru locuire în noul domiciliu sau noua reședință, și/sau pentru reîntregirea familiei, după caz.

Persoanele înregistrate ca șomeri la agențiile pentru ocuparea forței de muncă care se încadrează în muncă, potrivit legii, într-o altă localitate situată la o distanță mai mare de 50 km față de localitatea în care își au domiciliul sau reședința și, ca urmare a acestui fapt, își schimbă domiciliul sau își stabilesc reședința în localitatea respectivă sau în localitățile învecinate acesteia, beneficiază de o primă de relocare, neimpozabilă, acordată din bugetul asigurărilor pentru șomaj, egală cu 75% din suma destinată asigurării cheltuielilor pentru locuire în noul domiciliu sau noua reședință, dar nu mai mult de 900 lei. (programul"prima chirie").
Nu m-am prezentat la AJOFM in trecut ca sa ma inregistrez ca somer.
Este ceva automat? Trebuia sa ma inregistrez?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuia sa va inregistrati , dar nici acum cred ca nu-i prea tarziu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

În ce condiții se obține prima de instalare? LivioaraB LivioaraB Dacă m-am înscris la 1 august la Agenția teritorială de ocupare a forței de muncă, și mă angajez la 1 septembrie, pe perioada nedeterminata și la ... (vezi toată discuția)
Prima instalare Pantelimon Carmen Pantelimon Carmen Schimb locul de munca,dar nu și domiciliul!Probabil o sa fac naveta sau,O sa locuiesc periodic in orasul unde am noul job.Pot beneficia de un ajutor de la ... (vezi toată discuția)
Angajare peste 50 km labuta labuta Daca nu sunt somer si nu am loc de munca beneficiez de beneficiile legii privind suma pentru cazare daca ma angajez la o distanta de 100 km? Multumesc. (vezi toată discuția)