avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proces retrocedare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proces retrocedare imobil

In anul 2004 am facut o intelegere verbala cu o firma de avocatura, care sa ne sprijine in retrocedarea unui imobil. Nu am semnat niciun contract, le-am dat doar procuri pentru actiunile in care ne vor reprezenta. Intelegerea a fost pentru 50%., onorariul de succes. Dupa 3 ani au obtinut doar despagubiri, suspiciunea noastra a fost ca facusera o intelegere cu locatarii din imobil. Dosarul a ajuns la Primarie, unde a stat 3 ani, din neglijenta avocatului (dupa 2 ani am aflat ca lipseau doua acte la dosar, pe care noi le-am trimis ulterior), dupa care a mai stat 2 ani la Prefectura, a ajuns la ANRP, unde iar a stat 2 ani. Am primit Decizia de despagubire prin puncte, la care am facut contestatie (fratele meu fiind expert judiciar in constructii, n-a fost nevoie de ajutorul avocatului). A durat 2 ani pana am obtinut Hotararea definitiva, castigand inca 250.000 de puncte. Am comunicat avocatului ca dorim sa renegociem intelegerea initiala, avand in vedere ca am pierdut mult primind doar despagubiri si nu imobilul, si avand in vedere ca de contestatie ne-am ocupat noi. Dansul nu ne-a dat niciun raspuns, au trecut cateva zile si ne intrebam ce intentii are. Urmeaza sa primim Decizia de despagubiri cu cele 250.000 de puncte in plus. Probabil ne va cere in Justitie onorariul pentru asistenta juridica. Rog specialistii Dvs. sa ne dea un sfat, pana unde poate merge cu pretentiile? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ieia , utilizator 18:00, 10 Februarie 2018
Procedura retrocedarii sau obtinerii de despagubiri este una extrem de grea , intarzierile au avut loc din cauza institutiilor statului si nu a avocatului. Ca si ceilalti beneficiari, dupa ce va vedeti rezolvat cazul,(cu sacii in caruta cum se spune in popor) cautati subterfugii sa primiti gratis , sa nu va respectati cuvantul, sa nu mai platiti pe cel ce a muncit pentru dvs. , sa-l inselati.. Ati castigat datorita avocatului care a facut o munca de sisif 15 ani . Nu s-a putut retroceda in natura pentru ca era cumparat de chiriasi probabil, iar procedura s-a schimbat , actele acestora au ramas valabile. nu mai puteau fi anulate , sunt considerati cumparatori de buna credinta. Sunteti intr-o eroare cand spuneti ca avocatul se putea intelege cu actualii proprietari ,nici nu avea cum , acestia au cumparat de la primarie. Avocatul poate depune o plangere penala pentru inselaciune impotriva dvs. si sigur are un contract pe care il poate pune in executare silita.
Multumesc , d-na avocat, pentru raspunsul dvs. Dati-mi voie sa va raspund si eu ca nu ne-am gandit niciun moment sa nu ne achitam obligatiile fata de avocat, am propus doar o discutie, avand in vedere ca au existat perioade de ani de zile, in care nu s-a mai ocupat de dosar, in care noi am purtat discutii cu Primaria, Prefectura si ANRP-ul, am completat acte lipsa la dosar, am facut drumuri la Bucuresti (locuim in provincie), ca sa aflam unde s-a blocat dosarul, sau ce probleme au aparut. Inclusiv contestatia la prima Decizie de despagubire, pentru care procesele au durat 2 ani si de care s-a ocupat fratele meu, este "munca" noastra. Nu mai comentez problema cu chiriasii, pentru ca ar dura prea mult. Expresia folosita de dvs. - "munca de sisif" - mi se pare o exagerare . Repet, nu dorim sa primim nimic "gratis" . Iar contract nu exista, noi, cel putin, nu am semnat niciun contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri anrp ieia ieia Acum 8 ani o firma de avocati din Bucuresti s-a oferit sa ne ajute intr-un dosar de revendicare imobil Bucuresti. A fost o intelegere verbala, pentru un ... (vezi toată discuția)
Onorariu avocat Aniela2227 Aniela2227 Buna ziua, Am o intrebare in ceea ce priveste achitarea unui onorariu avocatului intr-un dosar pe Legea 10/2001 solutionat de catre ANRP. Pe scurt, dosarul ... (vezi toată discuția)
Dosar (cerere ?)anrp liniuta liniuta Buna ziua , mi sa stabilit cuantumul unei despagubiri in echivalent prin hotarare judecatoreasca , dosarul catre anrp il fac eu sau pe baza cererii depuse la ... (vezi toată discuția)