avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Salut am și eu o întrebare, conducere fără permis
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Salut am și eu o întrebare, conducere fără permis

Cu puțin timp înainte sa iau permisul, defapt eram în școala de șoferi când am fost prins la volan fără permis, după care cam la 6 luni după ce am luat permisul, aveam permisul suspendat și ma prins la volan iar cu alcool și permisul suspendat,, am suflat în fiola dar nu am mers la sânge, și mia mai făcut un dosar pt ca nu am mers sa dau sânge! Între timp am primit condamne 1 an și 6 luni ,dwr a fost schimbat în 3 ani cu suspendare si și munca în folosul comunității, pt fapta cu conducere fără permis! Și acum am pe rol fapta cu conducere cu permisul suspendat și refuzata probelor biologice! Nu Avram nici o condamnare când am făcut faptele.. La ce sa ma aștept? Am și antecedente penale, între timp miam făcu și o familie, am s-o soție, încă minora, dar căsătoriți cu acte, și doua fetite gemene.
Cel mai recent răspuns: Hoanca ionut , utilizator 22:04, 12 Februarie 2018
Articolul 97 Cod penal - Anularea suspendării executării pedepsei sub supraveghere
(1) Dacă pe parcursul termenului de supraveghere se descoperă că persoana condamnată mai săvârșise o infracțiune până la rămânerea definitivă a hotărârii prin care s-a dispus suspendarea, pentru care i s-a aplicat pedeapsa închisorii chiar după expirarea acestui termen, suspendarea se anulează, aplicându-se, după caz, dispozițiile privitoare la concursul de infracțiuni, recidivă sau pluralitate intermediară.
Am înțeles, însă nu am primit un răspuns direct, și concret.. La ce sa ma aștept?
Ultima modificare: Duminică, 11 Februarie 2018
trandafir2, moderator
Raspuns direct si concret nu se poate da pentru ca nu stim ce contine dosarul dvs, insa daca in urma concursului de infractiuni va rezulta o pedeapsa mai mare de 3 ani (si probabil ca asa o sa rezulte), atunci nu mai este incidenta suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu stiu daca am inteles bine, ati fost condamnat in temeiul art. 91 cp la o pedeapsa de 1 an si 6 luni si 3 ani termen de supraveghere?
Ultima modificare: Duminică, 11 Februarie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
condamnă pe inculpatul Hoancă Ionuţ la pedeapsa de 1 an ?i 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere. În baza art. 67 C.pen. raportat la art. 66 alin. 1 lit. a), b) şi i) C.pen., interzice inculpatului, ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, respectiv de a conduce autovehicule, pe o perioadă de 2 ani ?i 6 luni, de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe. În baza art. 65 alin. 1 C.pen. raportat la art. 66 alin. 1 lit. a), b) şi i) C.pen., interzice inculpatului, ca pedeapsă accesorie, exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, respectiv de a conduce autovehicule, de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. În baza art. 91 C. pen., dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani, conform dispoziţiilor art. 92 C. pen. În baza art. 93 alin. (1) C. pen., obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Brăila, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. (2) lit. d) C. pen., impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi teritoriul României, fără acordul instanţei. În baza art. 93 alin. (3) C. pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei oraşului Ianca – Direcţia serviciilor publice sau în cadrul Liceului tehnologic ,,Nicolae Oncescu” Ianca, pe o perioadă de 100 de zile. În baza art. 91 alin. (4) C. pen., atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 C. pen. cu privire la revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere. În baza art. 274 alin. 1 şi 2 C.proc.pen., obligă pe cei doi inculpaţi la plata către stat a câte 200 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 12.07.2016.
Document: Hotarâre 49/2016 12.07.2016

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cu permisul in urma unei condamnari cu suspendare? DanaRadu82 DanaRadu82 Buna ziua, in urma unei hotarari judecatoresti de condamnare la inchisoare de 1 an de zile cu suspendare in urma conducerii unui autivehicol cu a alcoolemie ... (vezi toată discuția)
Ucidere din culpa Fossil30 Fossil30 Buna ziua! In urma cu 3 ani, am avut un accident prin care care masina condusa de mine a trecut cu 40 de cm linia continua intr-o curba pe sensul opus si am ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca conducere fara permis maryusvalentin maryusvalentin Solutia pe scurt: În baza art. 335 alin. 1 C. pen., cu aplicarea art. 396 alin. 10 C.proc.pen., condamnă pe inculpatul Cărămidă Marius Valentin la ... (vezi toată discuția)