avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Transfer funcționar public între instituții publice
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Transfer funcționar public între instituții publice

Bună ziua! În acest moment beneficiez de indemnizație creștere copil. În luna septembrie împlinește copilul meu 2 ani. Cererea la angajator a fost pentru a sta în concediu creștere copil 2 ani.
Menționez că la instituția publică unde ar trebui să mă întorc sunt funcționar public. Am fost contactata recent de o altă instituție- mult mai aproape de domiciliul meu, prin care mi s-a propus să vin prin transfer sau detașare acolo în luna martie, când postul va deveni vacant.
Întrebările mele sunt următoarele:
1. Care sunt pașii care trebuie så îi urmez?
2. Există posibilitatea ca instituția publică unde ar trebui să mă întorc pentru a depune cerere de reincepere activitate și apoi de transfer să nu accepte prima cerere motivând faptul că inițial eu am optat pentru a sta în concediu creștere copil 2 ani?
Vă mulțumesc și vă doresc o zi frumoasă!
Cel mai recent răspuns: Mpvmplmd , utilizator 20:09, 10 Februarie 2018
Transferul este la cerere sau in interes de serviciu ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Februarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Transferul este la cerere,cu speranța că se va aproba cererea de reincepere activitate profesionala. În cazul în care se va aproba, ce trebuie să fac? Care sunt pașii ce trebuie urmați? Mulțumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Februarie 2018
Mpvmplmd, utilizator
Transferul la cerere se face într-o funcție publică de aceeași categorie, clasă și grad profesional sau într-o funcție publică de nivel inferior, în urma aprobării cererii de transfer a funcționarului public de către conducătorul autorității sau instituției publice la care se solicită transferul. În acest caz, transferul poate avea loc numai între autorități sau instituții publice din administrația publică centrală, între autorități administrative autonome ori, după caz, între autorități sau instituții publice din administrația publică locală.

Procedura transferului in cadrul institutiilor publice
[ link extern ]
Cererea de transfer se poate face și în prima zi de activitate, având în vedere că acum beneficiez de I.C.C.Sau după o anumită perioadă de timp?
Puteti s-o depuneti oricand cererea.

Alte discuții în legătură

Transfer functionar la cerere Biara Biara buna am si eu o nelamurire , in ce conditii si daca se poate opune conducatorul unitatii de la care functionarul solicita sa fie transferat, acestei cereri? ... (vezi toată discuția)
Transfer anastasia27 anastasia27 buna ziua. sunt functionar public si doresc sa ma transfer pe aceeasi functie publica la o alta institutie publica de unde am aprobarea. Actuala institutie la ... (vezi toată discuția)
Transfer la cerere DIA63 DIA63 Lucrez ca f.p. si sunt afectat de restructurare.Am identificat o unitate asemanatoare care are deficit de personal inclusiv functia mea. Doresc sa ma transfer ... (vezi toată discuția)