avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... conducator al serviciului intern de prevenire si ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

conducator al serviciului intern de prevenire si protectie

Daca am studii superioare tehnice si am absolvit un curs postuniversitar SSM cu durata de 180 ore, pentru a putea fi conducator al serviciului intern de prevenire si protectie mai trebuie sa urmez si un curs de 80 de ore in conditiile legii sau este suficient cel de 180 ore?
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Februarie 2018
marivasi, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:44, 11 Februarie 2018
HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-art.25 (2) Conducatorul serviciului intern de prevenire si protectie trebuie sa indeplineasca cerintele prevazute la art. 50
-art. 50 (1) Cerintele minime de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca corespunzatoare nivelului superior, care trebuie indeplinite in mod cumulativ, sunt urmatoarele:
a) absolvirea, in domeniile fundamentale: stiinte ingineresti, stiinte agricole si silvice, cu diploma de licenta sau echivalenta, a ciclului I de studii universitare, studii universitare de licenta, ori a studiilor universitare de lunga durata sau absolvirea cu diploma de absolvire a studiilor universitare de scurta durata;
b) curs in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu continut minim conform celui prevazut in anexa nr. 6 lit. B, cu o durata de cel putin 80 de ore;
c) absolvirea cu diploma sau certificat de absolvire, dupa caz, a unui program de invatamant postuniversitar in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu o durata de cel putin 180 de ore.
(2) Indeplinirea cerintelor prevazute la alin. (1) se atesta prin diploma de studii si certificatele de absolvire a cursurilor prevazute la alin. (1) lit. b) si c).
(3) Cerinta minima prevazuta la alin. (1) lit. b) si c) este considerata indeplinita si in situatia in care persoana a obtinut o diploma de master sau doctorat in domeniul securitatii si sanatatii in munca.
Dvs. nu detineti o diploma de master sau doctorat in domeniul ssm, motiv pentru care trebuie sa indepliniti cumulativ prevederile de la art.5o In mod normal cursul postuniversitar de 180 de ore il puteati urma numai daca detineati o diploma de absolvire curs de 80 de ore in domeniul ssm.
Va multumesc pentru raspuns, va trebui sa urmez si cursul de 80 ore; cand l-am urmat pe cel de 180 ore - evaluator de risc SSM si auditul SSM (in anul 2013 la UPBucuresti) nu mi s-a cerut sa fac dovada cursului de 80 ore.
Daca respectivul curs pe care l-ati urmat este recunoscut de Inspectia muncii ar trebui ca diploma pe care o aveti sa contina si sigla Ministerului educatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cursuri ssm adrcarlos adrcarlos Buna seara, Poate cineva sa ma ajute, va rog, ... Explicandu-mi daca se poate face cursul SSM de 180 de ore fara a avea vreun curs anterior absolvit de 80 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. sunt încadrat ca inspector ssm și doresc modificarea ... Viorel A. Viorel A. Buna ziua. Sunt încadrat ca Inspector SSM și doresc modificarea încadrării in Expert SSM fără a avea legătura cu obținerea postului de șef serviciu ... (vezi toată discuția)
Pfa ssm ayl ayl Buna ziua , Daca nu am studii superioare tehnice si am studii superioare economice,am curs de 80 ore SSM,lucrez in domeniu si doresc sa fac un master in SSM, ... (vezi toată discuția)