avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act aditional creștere salarii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act aditional creștere salarii

Buna ziua firma de paza la care lucrez pana la aceasta ora nu nu ne-a adus la cunostinta nici verbal nici prin act aditional despremarirea salariului minim pe economie de la 1400 la 1600 de ron incepand cu 1 ianuarie 2018 ce risca aceasta firma si ce am putea face noi angajati pentru ca si la marirea de anul trecut 2017 cand sau marit salariile din luna februarie la noi sa pus in aplicare incepand cu luna martie
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:35, 11 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1.Majorarea salariilor aflate sub valoarea salariului mimim brut pe economie nu necesita incheierea obligatorie a unui act aditional, Acest lucru se poate face in baza unei decizii individuale/colective emisa de catre angajator.

2. Codul Muncii
Art. 260
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
a) nerespectarea dispozitiilor privind garantarea in plata a salariului minim brut pe tara, cu amenda de la 300 lei la 2.000 lei;
.....

3. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de munca JipaCornel JipaCornel as dori sa stiu cand s-a marit ultima data salariul minim pe economie,si daca acest lucru trebuia modificat in contractul de munca.intreb acest ... (vezi toată discuția)
Ore lucrate BarbuViorica BarbuViorica Sotul lucreaza la o firma de paza si depaseste numarul de 168 ore/luna,lucreaza pana la 230ore/luna ,nu este platit cu salariul minim pe economie,este platit ... (vezi toată discuția)
Cresterea salarului 2015 stom stom Lucrez la o scoala sofer microbus pe microbus 16+1 cu cat.D si cind m-am angajat salariul minim a fost 670 ron de atunci a crescut in nenumarate rinduri dar eu ... (vezi toată discuția)