avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Chirie fără contract
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Chirie fără contract

Bună ziua ce lege se aplica in cazul in care am stat in chirie la cineva si nu a fost la anaf si nu mă înscris și ce se întâmplă dacă face cineva o reclamație ?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:54, 11 Februarie 2018
Opereaza dispozitiile codului fiscal care in cazul inchirierii de spatii prevad obligatia locatorului de a incheia si de a inregistra contractul de locatiune la autoritatea fiscala teritoriala
daca autoritatea in domeniu este sesizata si se confirma acuza,locatorul poate fi sanctionat eventual acuzat de savarsirea infractiunii de evaziune fiscala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament inchiriat si nedeclarat la anaf bya_deea bya_deea Buna ziua, As vrea si eu o intrebare.Am stat in chirie intr-un aparatament fara contract si cand am plecat nu am primit garantia din partea proprietarei.As ... (vezi toată discuția)
Inchiriere spatii de locuit fara contract Comatus Comatus Salutare! Ce risca o persoana care inchiriaza o camera sau mai multe camere intr-un imobil, fara contract deci care nu plateste impozit pe venit ? Persoana ... (vezi toată discuția)
Duplicatul contractului de inchiriere DorinelD DorinelD Buna ziua.Sunt in dubii in legatura cu administratorul blocului la care ii sunt chirias de peste doi ani,in ce sens:pe data de 9 iulie 2017,a expirat ... (vezi toată discuția)