avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenzi contraventionale
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenzi contraventionale

Daca titularul de rol este poate fi obligat de Primarie sa plateasca o amenda contraventionala data in debit si care este pe numele unui membru de famie?
Cel mai recent răspuns: Cazan Florin , utilizator 08:50, 22 Februarie 2018
Cu atat mai bine ca este pe numele dvs., solicitati sa va conunice despre ce amenda este vorba si copia pv. Ii instiintati ca veti apela la instanta ptr ca ,au produs un prejudiciu.prin incasarea abuziva si nejustificata. Domiciliulnu este motiv ptr incasarea debitelor altor persoane.
Va multumesc mult,si voi urma indicatiile dumneavoastra.Cu respect!
Primaria la abordarea verbala nu are nici o reactie,sa merg mai departe,,am castig de cauza?
Este normal sa nu aiba nicio reactie la o sesizare verbala.
Cand este facuta petitia in scris au obligatia sa raspunda pentru ca altfel pot fi dati in judecata in baza legii contenciosului administrativ si vor trebui sa raspunda in fata instantei.
Bineinteles ca veti avea castig de cauza, primaria nu are niciun temei legal pentru retinerea unor bani unei persoane pentru sanctiunea primita de alta persoana, chiar daca sunt rude.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Februarie 2018
cyan, moderator
Va multumesc,pana la urma raspunsul dumneavoastra a avut efect,suma de 100 lei incasata abuziv ca amenzi auto a fost bagata la impozitul pe teren si casa.Mi-au mai spus cu aceasta ocazie ca au facut fiului meu rol separat pentru a fi urmarit in nume personal ca debitor,desi nu inteleg cum au facut acest rol daca el nu are nimic,nici casa,nici teren,masina ori alte proprietati.

Alte discuții în legătură

Imposibilitate plata impozit local pe casa din cauza amenzilor neachitate si prescrise !!! bumbeas bumbeas Luna aceasta, tatal meu a mers la Primarie pt. a-si achita ca de obicei impozitul pe casa si masina. A fost insa refuzat pe motiv ca exista niste amenzi de ... (vezi toată discuția)
Are voie primaria sa nu incaseze impozitul pe anul in curs daca ai restante? terorista2012 terorista2012 Primaria are voie sa nu incaseze impozitul pe casa ,teren si salubritate pe anul in curs daca pe anul trecut ai o amenda neachitata,si salubriatatea ... (vezi toată discuția)
Plata impozit fara amenzi de circulatie evivada evivada Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatorul aspect: Vreau sa platesc impozitul pe locuinta pentru anul 2016, insa cei de la primarie mi-au spus ca pe ... (vezi toată discuția)