Buna ziua.Am primit o decizie de desfiintare a postului meu ca urmare a situatiei economico financiare etc...in care mi se comunica ca bebeficiez de un preaviz de 15 zile..(apoi am aflat si eu si anagajatorul ca e vorba de 20 )...iar la expirarea preavizului...voi primi decizia de incetare.
Mai am cateva zile...din preaviz...eu nu am fost la serviciu ,,,pentru faptul ca angajatorul a si a mi a spus ca nu mai are rost sa vin..i am predat cheia si ce mai trebuia...si a zis ca ne vedem peste 15 zile..pentru salariu si decizie
Intrebari:
1)l am sunat si a aflat si el ca 20 de zile trebuie si a zis ca ne descurcam atunci cu salariul si deciZia
Cu ce articol trebuie scrisa decizia,,,avand in vedere ca nu e de comun acord?
2)plata se face la zi adika luna sept + preavizul....+ un salriu compensatoriu conform CCmUNN?
3)trebuie sa semnez o fisa de lcihidare...sau statul pe sep...si astept pt celalte?
4) daca imi da decat o parte din bani ...si zice sa mai trec...oricum nu cred ca mai iau si salriu compensatoriu...firma e mica ca angaajti.(5) .dar cu CA destul de mare...eu as vrea sa ma inteleg,,,si sa plec in conditii bune..daca nu ,,,ce sa fac?
eu trebuia sa iau salraiul de pe 15 octombrie dar m a amanat ca sa rezolvam tot....
trebuie tot rezolvat cand imi da decizia?...ma gandesc sa nu ma mai amane cu banii,,,,ca apoi eu in 30 de zile tre sa fac dosarul pt somaj...
oricum pe cale amiabila.,,,,nu voi lua tot.,,va zice ca nu are,,dar macar undeva la mijloc..sa nu mai stau ..ca asa rezolv...dar cine stie peste cate luni....si asta vreau sa stiu salariu compenasatoriu,concediu etc...sau ce ma inteleg cu el...va fi o nota scirsa separata de decizie de stat pe septembrie,luna octombrie nu e incheiata in cotnabilitate,,,,eu voi lua acum acesti bani pe oct ,cand am fost in preaviz?
concluzie suma de bani de ridicat este pe aceeasi foaie cu decizia sau se va face ceva separat...si daca sunt de acord semnez fac si nota de lichidare ca nu am datorii fata de firma si ?
1. Suma pentru concediu neefectuat trebuie sa apara pe ultimul stat de plata; suma pe care o primiti ca plata compensatorie va fi trecuta intr-un tabel cu: numele Dvoastra - CNP - suma bruta - impozit retinut 16% - suma neta pe care o primiti - data platii - semnatura
Angajatorul va retine 16% si trebuie sa-i vireze la Bugetul de stat.
2. Fisa de lichidare este in format tip si se completeaza de angajator
3. Carnetul de munca se primeste de la angajator nu de la ITM (pentru ca lui i l-ati predat) in termen de maxim 30 de zile. De obicei la ITM cer tot felul de acte pe care Dvoastra nu aveti de unde sa le duceti (state de plata, acte aditionale, etc)
pfff...pai colega mea...m a sunat pentru un tabel sa completeze..a zis ca i trebuie pt CAS cu numele meu CNP....dar eu nu am primit inca nimic....nu mi s a adus la cunostinta..poate au semnat ei ..pot verifca la CAS...?
si cartea de munca nu o voi lua acum cand ma voi duce?...eu trebuie sau o duc in maxim 30 de zile pentru a lua somajul...daca angaakjtorul ma intarzie?sau trebuie sa mi o inmaneze dupa cele 20 zile?
am sunat...si mi a zis ca a dus un tabel cu numele meu si cnp la somaj pt a ma lua in evidenta ca sunt disponibilizat