avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ce mi se poate intampla daca am intretinut relatii ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ce mi se poate intampla daca am intretinut relatii sexuale cu o minora??

Buna ziua..ce mi se poate intampla daca am intretinut relatii sexuale cu o minora??adica eu am 18 ani si ea 14..a fost intru totul de acord si chiar a insistat..deocamdata totul e ok..avem sentimente unul fata de altul,dar dak intr-o zi o sa afle cineva si o sa se sesizeze politie ce se poate intampla??
Cel mai recent răspuns: Iuly59 , utilizator 09:24, 20 Februarie 2018
Lulica a scris:

Ce s-a facut e bun facut!

=D>
Nu prea sunt de acord...


Revenind la intrebarea user-ului, daca se afla(asa cum au spus si colegii, este infractiune de "act sexual cu un minor") nu e de bine. Insa e cam greu de dovedit, mai ales in ipoteza in care ea a mai intretinut relatii si cu altii(dvs. stiti).
Ultima modificare: Joi, 22 Octombrie 2009
Av. Marian Bîrlădeanu, Avocat
Si daca ea avea 14 ani jumate , era virgina si acum mai are 3 saptamani pana implineste 15 ani .
Daca el este contabilul firmei unde ea este actionar majoritar se poate considera ca el ar avea vreo influenta , avand in vedere faptul ca administratorul firmei este matusa ei ?
Este considerat folos material daca firma minorei plateste o suma mica pentru evidenta contabila in raport cu volumul de munca , ba mai mult pentru ultima luna contabilul nu a mai fost platit pe motiv de impozit forfetar si pregatire aniversare zi de nastere ?
La ziua ei de nastere el ar trebui sa se duca daca este invitat sa ajute ?
Daca din intamplare ramane gravida , copilul poate deveni proba indubitabila ?

Nu intreb pentru mine , stiu pe cineva care asa pateste si ma gandii sa-l lamuresc eu ce si cum !

Astea micile vor si ele sa incerce sa vada cum e , si asa se intampla !

Cand a fost elaborata legea nu s-a tinut cont de faptul ca fetele se dezvolta mai repede in ziua de astazi !
Parerea mea este ca in cazul prezentat de dvs. sunt multe lucruri nu prea la locul lor:
-in primul rand nu cunosc multe persoane care sa-si faca copilul minor actionar majoritar in firma (toti se gandesc ca la majorat o ia adolescentul razna si vinde firma); asa ca daca copila este actionar majoritar se poate foarte usor ascunde ceva in spatele acestei chestii (doar daca nu a mostenit actiunile de la cineva);
- in al doilea rand este foarte greu de demonstrat ca domnul respectiv a fost persoana in cauza; probele biologice nu se pot recolta decat intr-un moment imediat iar martori nu cred sa existe (aici plec de la premisa ca nu exista o sarcina - in cazul in care exista... fara suparare, daca nu l-a dus mintea pe d-nul contabil... o sa plateasca! nu cred ca o va sfatui cineva pe minora sa pastreze sarcina dar se va putea dovedi usor ca el a fost cel care a lasat-o insarcinata);
- suma platita pentru evidenta contabila nu are nici o relevanta: atunci cand s-a incheiat contractul de munca sau de prestari servicii ambele parti l-au semnat si deci au fost de acord cu termenii inscrisi acolo; si tot acolo probabil se afla si clauzele in cazul in care acesta nu este platit;
- la ziua ei de nastere nu ar trebui sa ajute... este contabilul firmei, nu trebuie sa numere lumanarile de pe tort sau sticlele de sampanie; asta daca nu cumva mai este si prieten de familie;
Avand in vedere ca este contabilul firmei si ca stie multe din dedesubturile afacerii ar trebui sa fie mai ferm pe pozitie si sa nu se lase "santajat" de un act sexual. Daca la mijloc mai sunt si niste sentimente sa ai o pauza de cateva saptamani si sa continue "joaca" dupa ce fata face 15 ani. Cu toate astea (daca nu are un interes imediat) ar trebui sa se gandeasca bine, bine daca o lasa sau nu insarcinata la varsta asta.
Privitor la "astea micile vor si ele sa incerce sa vada cum e"... se presupune ca adultul (majorul) ar trebui sa fie cu cativa centrimetri mai rational decat "curiozitatea" lor si sa le trimita sa mai creasca.
Faptul ca fetele de dezvolta azi mai repede iarasi nu cred sa aiba vreo relevanta... ati vazut vreuna moarta sau bolnava ca nu si-a satisfacut "curiozitatea"? (Nu vorbesc de sinuciderile idioate pe motiv ca "Gigel nu ma place si nu ma vrea").
La intrebarea dvs s-au dat unele raspunsuri:
Codul Penal, in vigoare,la art.198, prevede infractiunea "Actul sexual cu un minor"
astfel:
"Actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, care nu a împlinit vârsta de 15 ani, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi.
Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex între 15 - 18 ani, dacă fapta este săvârşită de tutore sau curator ori de către supraveghetor, îngrijitor, medic curant, profesor sau educator, folosindu-se de calitatea sa, ori dacă făptuitorul a abuzat de încrederea victimei sau de autoritatea ori influenţa sa asupra acesteia.
Dacă actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, care nu a împlinit vârsta de 18 ani, a fost determinat de oferirea sau darea de bani ori alte foloase de către făptuitor, direct sau indirect, victimei, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 12 ani şi interzicerea unor drepturi.
Dacă faptele prevăzute în alin. 1 - 3 au fost săvârşite în scopul producerii de materiale pornografice, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi, iar dacă pentru realizarea acestui scop s-a folosit constrângerea, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 18 ani şi interzicerea unor drepturi.
Când fapta prevăzută în alin. 1 a fost săvârşită în împrejurările prevăzute în art. 197 alin. 2 lit. b) ori dacă faptele prevăzute în alin. 1 - 4 au avut urmările prevăzute în art. 197 alin. 2 lit. c), pedeapsa este închisoarea de la 5 la 18 ani şi interzicerea unor drepturi.
Dacă fapta a avut ca urmare moartea sau sinuciderea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi"
De mentionat ca la aceasta infractiune nu este necesara plangerea prealabila, organul de UP, se poate sesiza si din oficiu, daca fata va "vorbi".
Inteleg ca dvs. aveti deja 18 ani, cred ca trebuia sa va ganditi si la aceste repercursiuni si sa fiti rational. Sa speram ca va fi bine, daca nu va trebui sa consultati un avocat si sa fiti insotit inca de la prima audiere la politie.
Succes!
Lulica a scris:
....este foarte greu de demonstrat ca domnul respectiv a fost persoana in cauza; probele biologice nu se pot recolta decat intr-un moment imediat iar martori nu cred sa existe (aici plec de la premisa ca nu exista o sarcina - in cazul in care exista... fara suparare, daca nu l-a dus mintea pe d-nul contabil... o sa plateasca! nu cred ca o va sfatui cineva pe minora sa pastreze sarcina dar se va putea dovedi usor ca el a fost cel care a lasat-o insarcinata);

Avand in vedere ca este contabilul firmei si ca stie multe din dedesubturile afacerii ar trebui sa fie mai ferm pe pozitie si sa nu se lase "santajat" de un act sexual. Daca la mijloc mai sunt si niste sentimente sa ai o pauza de cateva saptamani si sa continue "joaca" dupa ce fata face 15 ani. Cu toate astea (daca nu are un interes imediat) ar trebui sa se gandeasca bine, bine daca o lasa sau nu insarcinata la varsta asta.


Practic nu ai cum sa impiedici o sarcina mai ales daca ea vrea ,pentru ca cea mai sigura metoda de contraceptie este abstinenta ! #-o

Nu prea are relevanta cine este actionarul majoritar , mai ales cand o firma a fost creata ca sa nu se plateasca forfetar si sa se mai regleze niste chestii .

Eu stiam ca probele biologice nu se pot recolta decat pana in 48 de ore de la producerea faptei . Asa este sau am inteles gresit ?

Sunt si clienti pentru care trebuie sa faci totul ca sa-i pastrezi !

Alte discuții în legătură

Poate fi corupere de minori?... andrandra andrandra am 15 ani jumatate si prietenul meu are 22...vreau sa stiu daca exista vreun risc ca acesta sa fie acuzat de corupere de minori, sau daca parintii mei pot face ... (vezi toată discuția)
Viol sau nu cezara_pufu cezara_pufu Daca tatal vitreg al unei minore de 14 ani o saruta, o mangaie, ea ii saruta mameloanele, picioarele, cu alte cuvinte ea consimte....la ce se incadreaza? (vezi toată discuția)
Corupere minori VladDracu VladDracu Buna ziua, eu am 30 de ani si sunt intro relatie cu o fata de 15 ani, nu am avut rapoarte sexuale pana acuma, prima mea intreabare ar fi daca e infractiune ... (vezi toată discuția)