avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cadastrare teren forestier - probleme cu primaria
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cadastrare teren forestier - probleme cu primaria

Buna seara,

In data de 15.12.2017 am primit pe adresa mea de domiciliu din Bucuresti o notificarea prin care mi se aducea la cunostinta faptul ca Primaria OM prin Comisia Locala de Fond Funciar va incepe verificarile in teren, urmand ca suprafetele de padure identificate ca nefiind marcate sa fie trecute la dispozitia Comisiei Locale.

Conform legii invocate rezulta ca in calitate de proprietar sunt obligat sa efectuez cadastrarea si marcarea suprafetelor de teren forestier pe care le detin pe raza Orasului OM.Practic in nota mi s-a cerut ca in calitate de proprietar sa marchez cu vopsea pomii .
Am contactat primaria si am solicitat sprijin pentru a efectua cadastrarea terenului. Noi nu detinem decat o schita, insuficienta pentru a porni operatiunea. Am explicat primariei ca nu avem cum sa marcam pomii atata timp cat nu exista cadastru. Primaria ne-a spus pe viu grai sa discutam cu vecinii si sa aflam eventuale semne, evident lucru imposibil de realizat

Am solicitat primariei in scris documentele (harti cadastrale la scara 1:1000 de incadrare a terenului..etc) pe baza carora un cadastrist sa poata sa faca cadastrul. Nu ni s-a raspuns, desi termenul de 30 de zile cat este prevazut de lege, a trecut de mult.
Am sunat din nou si primaria ne-a spus ca dansii nu au cum sa ne ajute si ca sa ne descurcam prin vecini si semne.
Din nota primariei rezulta ca daca nu respectam cerinta, dansii pot oricand considera terenul forestier fara stapan si il pot pune la dispozitia ocolului silvic.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: Furdi , utilizator 10:44, 10 Iulie 2022
Din cele prezentate se pare ca Primaria nu va poate ajuta, insa, va poate " identifica terenul" ca fiind fara stapan, in vederea punerii sale la dispozitia Ocolului Silvic. ....
In ce baza legala primaria poate "identificata terenul fara stapan" atata timp cat am rol si imi platesc impozitele? Legat de cadastru, eu doresc sa fac acest lucru dar daca ma adresez unei firme de cadastru acestia imi vor cere documentatie completa. Nu doar o schita cu vecinatati. Am solicitat inclusiv primariei sa imi indice o firma care pe baza documentatie pe care o detin sa faca (contra plata) marcarea terenului. Mai mult, terenul forestier este o parte dintr-un teren mai mare pentru care s-a facut iesirea din indiviziune in instanta .
Ultima modificare: Miercuri, 14 Februarie 2018
stanescu2, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
-Nu stiti multe lucruri despre "pomii" din padure dar stiti ca harta cadastrala are scara 1:1000 ?! Trebuie sa ne dati informatii corecte ca sa va putem raspunde.
-singura sintagma asemanatoare cu "teren fara stapan"este "teren cu proprietar neidentificat" si este uzata in PNCCF programul guvernamental de intabulare gratuita...
- aveti Titlu de Proprietate pe Padure! pe acest titlu sunt inscrise tarlaua parcela si identificatori silvici Ua si UP - un autorizat cadastru poate solicita la OCPI planurile de punere in posesie, planurile cadastrale pentru identificarea parcelei de padure pe care o detineti (scara hartilor cadastrale de punere in posesie 1:2000 sau 1:5000, scara hartilor de amenajament silvic 1:10 000)
- identificarea se face in urma masurarii tarlalei si a identificari prorietarilor care au parcele in aceasi tarla inscrise in TP si accesibile primariei prin DATP, sau autorizatului cadastru printr-o cerere catre OCPI.
- atat OCPI cat si Ocolul silvic detin date despre punerea in posesie a dvs.
-ati iesit din indiviziune printr-un proces? aveti un raport de expertiza tehnica judiciara la dosarul cauzei...
Multumesc pentru raspuns. Pe baza informatiei date de Dvs inteleg ca nu primaria este cea care poate sa ne puna la dispozitie hartile care sa ne permita efectuarea cadastrului. Vom verifica de asemenea punct cu punct ce acte avem din lista indicata de Dvs, Revenim cu mai multe informatii.
Buna ziua.Am facut o succesiunein urma careia am primit printre altele si un teren forestier.Am sentinta definitiva .Un expert a incercat sa ne intabuleze terenul forestier dar cei de la OCPI sustin ca parcela nu are documentatia(un numar)Dacă primăria nu are hărțile și documentația necesara lotizarii unui teren forestier ce trebuie făcut?
Ultima modificare: Duminică, 10 Iulie 2022
Furdi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrocedare terenuri indignat indignat Un teren cu vegetatie forestiera a fost retrocedat persoanei X. La punerea in posesie s-au identificat si marcat pe teren limitele de proprietate si s-a facut ... (vezi toată discuția)
Modificare coordonate teren sorin_mocuta sorin_mocuta In ce conditii se pot modifica coordonatele unui teren, cu mentinerea suprafetei acestuia de catre Primarie, fara a avea acordul sau consulta proprietarul si ... (vezi toată discuția)
refuz oficiu cadastru dan_t dan_t Buna ziua, Detin un titlu de propietate (pe numele mamei decedate) pt un teren in comun cu inca 2 rude. Am deschis un proces de iesire din indiviziune si ... (vezi toată discuția)