avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... modificare coordonate teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

modificare coordonate teren

In ce conditii se pot modifica coordonatele unui teren, cu mentinerea suprafetei acestuia de catre Primarie, fara a avea acordul sau consulta proprietarul si in baza carui text de lege? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 13:13, 18 Martie 2011
-odata cu "punerea in posesie" pt terenuri atribuite in baza lg. proprietatii se intocmeste si un plan d punere in posesie - acesta se preda la ocpi si nu poate fi modificat (in baza vreunui text de lege)
-dar aceste "planuri de punere in posesie" au fost efectuate cu mijloace rudimentare precizia lor find data doar de distante metrice fata de un colt al tarlalei (colt fara "coordonate precise")
-la cererea primariei sau a altei persoane interesate (Lg. 7/91 cu modificarile ulterioare) se pot intocmii "planuri parcelare cu/fara acordare nr cadastral", acestea sunt intocmite de un autorizat cadastru si avizate de OCPI - au la baza planurile de punere in posesie dar urmaresc ca toti proprietarii din tarla sa aiba suprafetele din TP si mai tin cont si de intabularile existente. (aceasta ar fi posibilitatea in care pozitia unei parcele ar putea "suferii" translatii/rotiri fara modificarea suprafetei).
-DAR in nici una din situatiile de mai sus parcelele nu au "COORDONATE" - singura situatie in care parcelele/parcela are coordonate este dupa intocmirea unei documentatii cadastrale si avizarea ei de OCPI (operatiuni de cadastru si pub imobiliara). In acest caz inspectorul OCPI in cazul unei suprapuneri virtuale cu o parcela vecina poate modifica printr-un referat coordonatele de intabulare dar aceasta modificare nu presupune modificari in teren ci doar intr-un sistem de referinta (harta).
- in masura sa va poata lamurii in dilema dvs sunt OCPI sau un autorizat OCPI (gasiti lista la OCPI din jud dvs)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documentatie cadastrala Liulica Gina Liulica Gina O documentatie cadastrala intocmita de un autorizat si depusa la OCPI nu este verificata de functionarii OCPI, nu au aceasta obligatie sa verifice partea ... (vezi toată discuția)
Greseli in cartea funciara Fendrihan Fendrihan am cumparat un teren in Jilava si cand sa facem certificate de urbanism, surpriza nu se poate pentru ca locul era in alta parte decat in actul original. La ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate dumifilote dumifilote In urma respingerii documentatiei cadastrale pentru o parcela, pe motiv ca indicativul cadastral din TP nu coincide cu cel din evidentele OCPI, am depus in ... (vezi toată discuția)