avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Reclamatie Auchan
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Reclamatie Auchan

Buna ziua! Cu ceva timp in urma am vizitat magazinul Auchan din orasul Suceava. Cand am intrat sotia avea in poseta un Cola de 0,5 l cumparat de la alt chiosc din Iulius Mall . In magazin fiica mea a baut din sticla. Domnii de la paza ne-au asteptat la casa,ne-au lasat sa platim ce am cumparat si apoi ne-au luat la ei in birou ca de ce n-am platit sucul din poseta sotiei. S-au comportat ca niste KGB-isti desi nu furasem si nu am furat niciodata nimic. A fost un moment penibil pentru fiica mea de 6 ani sa fim sechestrati in biroul acelor indivizi.Pt.aceasta am facut deja sesizare la OPC Suceava sa verifice camerele video si sa se vada de unde am cumparat sucul si sa se vada de asemenea ca nici macar nu m-am apropiat de standul de sucuri din Auchan. Daca imi da dreptate (si nu are motive sa nu-mi dea,daca a verificat) OPC-ul pot depune in instanta actiune civila pentru abuz si sa solicit daune de la Auchan? Care ar fi taxa de timbru in caz ca solicit daune morale si materiale? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Florin Lucian Manolescu , Consultant managementul calitatii 17:05, 21 Octombrie 2009
Stimate domn, de regula hipermarket-urile au amplasate la intrare persoane care ori va sigileaza in pungi de plastic produsele achizitionate din alta parte - care se gasesc si la ei, ori va pun o stampila pe produsul respectiv. Daca nu s-a intamplat acest lucru, va dati seama ca nu aveau de unde sa stie provenienta acestuia. Daca insa nu existau asemenea persoane, culpa le apartine si dvs. puteti formula o actiune civila in care sa solicitati despagubiri (aducand dovezi pertinente, concludente si utile).
Ultima modificare: Miercuri, 21 Octombrie 2009
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
Nu cred că OPC va face ceva.Poate să îi încadreze la practici abuzive.Luaţi legătura cu o asociaţie de consumatori din zonă.Ei sunt scutiţi de taxe de timbru.O dovadă ar fi bonul fiscal de unde aţi cumpărat Cola.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzație penală (furt din supermarket) pe nedrept Ioannaaa Ioannaaa Bună ziua! Am și eu o problemã și aș dori să îmi cunosc mai bine drepturile și ce ar trebui să fac. Săptămâna trecută am fost la Kaufland după ... (vezi toată discuția)
Stropit cu urina in hipermarket. ce fac? ContSters107225 ContSters107225 Buna seara, Uite ca am ajuns la 49 de ani si credeam ca le-am vazut si le-am trait pe toate, dar m-am inselat. In seara asta am fost la cumparaturi in Cora ... (vezi toată discuția)
Ce lege se aplică în cazul furtului la cântar din supermarket-uri? Numby Numby Buna ziua, Nu gasest in dreptul civil nici o lege privind produsele neambalate sau fara o cantitate fixa. De exemplu: Daca un individ este descoperit ca ... (vezi toată discuția)