avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Este posibil ca un controlor RATB sa imi intocmeasca ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Este posibil ca un controlor RATB sa imi intocmeasca un Proces Verbal fara cunostinta mea?

Am fost victima unui abuz al controlorilor RATB. Imediat ce urc in tramvaiul RATB, ma indrept catre un aparat de taxat. Imi scot abonamentul RATB vrand sa verific daca acesta mai este inca valabil(aveam si un card cu 6 calatorii la mine in cazul in care abonamentul mi-ar fi expirat). Insa in momentul in care apropii cardul deja aparatul de taxat era blocat in regim de "Control". Domnul controlor imi cere cardul si ii prezint abonamentul pe care am si datele personale. Apoi aflu de la el ca abonamentul este expirat de 4 zile si ii explic ce s-a intamplat si ca eu efectiv de abia am urcat si nu am avut timp sa taxez. El imi spune ca nu are ce sa faca si imi prezinta doua variante: fie platesc pe loc 50RON, fie imi intocmeste proces verbal. Cand am auzit asta, am zis ca nu platesc absolut nimic, iar domnul controlor a plecat mai departe fara sa ma intrebe ceva de semnarea Procesului Verbal. Intrebarea este cea din titlu. Daca este posibil sa imi fi intocmit vre-un proces verbal, fara a imi solicita semnatura (nu am fost intrebat daca doresc sa semnez ceva). Si in acest caz as avea sanse sa contest Procesul Verbal tinand cont ca nu am luat numarul de telefon al unui martor?
Cel mai recent răspuns: ihatecontrolori , utilizator 20:42, 15 Februarie 2018
Ca sa poata sa incheie un pv trebuia sa aibe datele dvs din buletin.Daca ati prezentat buletinul si a notat datele este posibil sa incheie un pv ulterior ,pe care sa il comunice la adresa de domiciliu,termenul de contestatie curgand de la data comunicarii.Reveniti cu detalii daca primiti pv, pana atunci ne dam cu parerea.
Ultima modificare: Joi, 15 Februarie 2018
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Va multumesc pentru raspuns si timpul acordat. Am prezentat domnului controlor doar cardul de abonament RATB, acesta are inscriptionat numele meu impreuna cu primele 7 cifre din CNP, insa de fiecare data cand imi reincarc abonamentul mi se cere legitimatia de student(pe care este scris CNP-ul in intregime) pentru a beneficia de reducerea de 25RON. Ma gandesc ca as putea figura cu CNP-ul in baza de date RATB.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibil ca un controlor ratb sa imi intocmeasca un proces verbal fara cunostinta mea? ihatecontrolori ihatecontrolori Am fost victima unui abuz al controlorilor RATB. Imediat ce urc in tramvaiul RATB, ma indrept catre un aparat de taxat. Imi scot abonamentul RATB vrand sa ... (vezi toată discuția)
Contestație amendă ratb GeorgeeS GeorgeeS Buna ziua! Decurand mi-am uitat abonamentul ratb acasă și când au urcat controlorii in autobuz mi-au spus să cobor din autobuz, fiind și un jandarm cu ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb. pv mincinos ginaanton ginaanton Pe 3 noiembrie am primit o amenda intr-un autobuz ratb. Am urcat in autobuz cu un amic si imediat ne-a abordat un grup de controlori. Ne-a intrebat daca avem ... (vezi toată discuția)