avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestație amendă ratb
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestație amendă ratb

Buna ziua!
Decurand mi-am uitat abonamentul ratb acasă și când au urcat controlorii in autobuz mi-au spus să cobor din autobuz, fiind și un jandarm cu ei,să se le dau buletinul că sa verifice dacă am abonament . Toate bune și frumoase până când îmi bagă o minciună cică "Abonamentul este in sistemul nostru și altcineva îl folosește iar acum trebuie să vă dau amenda" abonamentul meu fiind în tot acest timp acasă în geacă.Dorind să îmi arate și mie ce apare pe acel aparat intervine jandarmul și începe să mă amenințe că îmi dă și el amenda că" ii iau de prosti" apoi pe un ton la fel de sictirit îmi zice să "ii dau drumul de aici" , fara să mă întrebe dacă vreau să îl semnez și fără îmi inmaneze procesul verbal . Acum vreau sa fac o contestație celor de la ratb și nu știu de unde sa fac rost de acel proces verbal .
Ultima modificare: Miercuri, 24 Octombrie 2018
GeorgeeS, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 13:10, 24 Octombrie 2018
Buna ziua,
Am observat ca la cei ce nu au abonamentele la ei le cer CNP-ul, cel putin prima parte apare si pe acel card nominal si, dupa ce verifica si e totul ok, pleaca, toate aste in autobuz, tramvai...
Daca ati retinut numele, datele agentului de control puteti face o plangere pe numele lui la STB (noua denumire a RATB...).
Atentie sa nu expire acel abonament si cand vine procesul verbal de amenda acasa, daca vine, sa nu mai aveti cu ce dovedi ca aveati abonament atunci...mai aveti chitanta ce v-a fost data le eliberarea abonamentului?
Daca nu mergeti la un centru de reincarcare sa va dea o chitanta ca acel card e incarcat cu un tip de abonament si e valabil intre data de...si data de...
Pe jandarm il puteti reclama unitatea de care apartine, sigur sunt informatii pe net. despre modul de reclamare a unui jandarm...
Ultima modificare: Miercuri, 24 Octombrie 2018
Ionut.ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda stb fara proces verbal Simona Capraru Simona Capraru Azi la ora 18:55 m-am urcat in autobuzul 300, pana la locatia unde voiam sa ajung sunt mai multe linii de autobu pe care le pot lua din aceeasi statie. Pana am ... (vezi toată discuția)
Amenda stb fara proces verbal astazi la ora 07:52 m-am urcat ... Lala777 Lala777 Amenda STB fara proces verbal Astazi la ora 07:52 m-am urcat in autobuzul 232. Mi-am gasit loc si am dat SMS la numarul celor de la STB, apoi au urcat si ... (vezi toată discuția)