avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... scrisoare de garantie bancara valabil - ordonatorul ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

scrisoare de garantie bancara valabil - ordonatorul este in falimentar

Banca a emis o scrisoare de garantie bancara la solicitarea lui X, in favoarea lui Y, suma din scrisoare fiind garantata cu depozit colateral. Scrisoarea este inca in termenul de valabilitate, iar Y nu a formulat cerere de plata. X a intrat in faliment, urmand sa se inchida procedura din lipsa de bunuri. In aceste conditii, ce face banca ce poate sa faca, sa se opuna inchiderii procedurii de faliment? Ce alta solutie vedeti in aceasta speta?

Alte discuții în legătură

Garantie de buna executie bianca_bianca3 bianca_bianca3 Am si eu o speta careia nu ii dau de cap. O societatea a incheiat un contract de executie lucrari cu o primarie si a inaintat o garantie de buna executie de 5 ... (vezi toată discuția)
Executare scrisoare de garantie bancara giocont giocont Intrebare: Poate fi executata partial o scrisoare de garantie bancara de buna executie, la cererea beneficiarului? Daca DA, atunci este necesara intocmirea ... (vezi toată discuția)
Problema cu o scrisoare de garantie bancara vlaika ionela florina vlaika ionela florina Va rog sa-mi dati un sfat! Reprezint o societate si am semnat un contract de vanzare cumparare de produse de constructie cu o firma din Spania. Acestia, ... (vezi toată discuția)