avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Compatibilitate functionar public- organizație non ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Compatibilitate functionar public- organizație non profit

Bună seara! Sunt functionar public la o primărie, iar seful meu vrea ca eu sa incasez sponsorizarile unei organizatii non profit . Vă rog să mă ajutați cu raspunsul. Multumesc frumos!
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Februarie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 22:38, 17 Februarie 2018
Cum adica "sa incasati"? Sa faceti pe casierul in acel ONG? Nu are cum sa va dea o asemenea sarcina de serviciu, sa activati in cadrul altei persoane juridice. Insa nu ar fi nicio incompatibilitate, dreptul constitutional de libera asociere in asociatii non-profit nu este in niciun fel restrans pentru functionarii publici, puteti sa infiintati ONG-uri sau sa va inscrieti ca membru sau sa activati ca voluntar in organizatii existente si sa ocupati functii diverse.... probleme pot aparea numai daca se pune problema remunerarii pentru activitatea in ONG sau conflicte de interese (ex. daca sunteti in conducerea asociatiei si asociatia solicita fonduri de la Primarie si prin natura functiei ar trebui sa fiti implicata in luarea deciziei.... dar si pt asemenea cazuri exista solutii)
Aceasta treaba o poate face doar un membru al acelui ong.
nimic nu impiedica sa activeze ca si casier o persoana nemembra in ONG, pe baza de contract de voluntariat. Se si practica asa ceva cand nu ai in organizatie oameni meticulosi si de incredere pentru probleme de acte, bani.... dar cunosti unii care ar accepta sa ajute voluntar, ex. cineva pensionat care a lucrat in domeniul financiar- contabil......
Pe ce va bazati afirmatia ca trebuie sa fie membru al acelui ONG?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitatea la o asociatie nonprofit lukserv lukserv Buna ziua, 1. Am o asociatie non-profit care se axeaza pe ajutorarea copiilor nevoiasi, cu dizabilitati si pe dezvoltarea educationala. In actele constitutive ... (vezi toată discuția)
Informare despre membrii unei asociatii Morisca Morisca Membrii fondatori ai unei asociatii pot fi membri fondatori la o a doua asociatie? Pot face parte din ambele Consilii Directoare? (vezi toată discuția)
Membru din consiliul director al unei asociatii de tineret este functionar public? astridamel astridamel Se poate considera ca un membru din consiliul director al unei asociatii de tineret este functionar public? Mentionez ca asociatia nu are activitati economoce ... (vezi toată discuția)