avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Membru din consiliul director al unei asociatii de ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Membru din consiliul director al unei asociatii de tineret este functionar public?

Se poate considera ca un membru din consiliul director al unei asociatii de tineret este functionar public? Mentionez ca asociatia nu are activitati economoce lucrative, adica nimeni nu este remunerat si nu se obtine profit. Este constituita ca o asociatie non profit fara activitati economice.
Ultima modificare: Joi, 11 Iulie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 20:56, 30 Iulie 2019
Nu conteaza daca asociatia nonprofit are desfasurate sau nu activitati economice. Un membru din consiliul director al unel asociatii de tineret,nu este functionar public pentru ca e membru in acea asociatie tip ong ci pentru ca lucreaza dincolo la acea institutie publica, primarie sau ce este ea.
Nicio calitate in sau relatie cu o persoana juridica de drept privat nu poate conferi calitatea de "functionar public" nici in sensul legislatiei privind functia publica nici in sensul pe care legislatia penala il da termenului de "functionar public". Asa cum s-a precizat, nu are nicio relevanta ce activitati are acea organizatie non-profit sau firma sau daca persoana este salariat, sau voluntar, sau zilier etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E vreo diferenta intre o asociatie non-profit si un ong??? adria_bd adria_bd as dori o lamurire... eu credeam ca prin denumirea de ONG (organizatie neguvernamentala) ne referim la orice asociatie sau fundatie. mai nou, mi s-a spus ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea unei asociatii nonprofit jean59 jean59 Cat ma costa desfiintarea unei asociatii nonprofit sau daca se pot transfera unei alte persoane ? (vezi toată discuția)
Compatibilitate functionar public- organizație non profit danciu simona danciu simona Bună seara! Sunt functionar public la o primărie, iar seful meu vrea ca eu sa incasez sponsorizarile unei organizatii non profit . Vă rog să mă ajutați ... (vezi toată discuția)