Buna seara , am si eu o intrebare. Unei fete care urmeaza sa fie operata in urmatoarele zile i s a spus de la munca ca nu i se vor plati zilele de concediu medical oferite de spital ca n are vechime de 6 luni in firma ca asa ar fi legea acum. Este adevarat ?
Trebuie sa aiba minim o luna la actualul loc de munca, daca nu are o luna poate aduce adeverinta pe 6 luni de la fostul angajator
Stagiul minim de cotizare pentru acordarea indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca, este de o luna realizata in ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul medical, potrivit art. 12 alin. (1) din Norma de aplicare a prevederilor O.U.G. nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate.
Se considera o luna de stagiu de cotizare realizat in ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul medical situatia in care sunt realizate cel putin 22 de zile de stagiu de cotizare.
Concediu medical
gina2010
daca salariatul este angajat de pe 02.02.2015 si de pe 25 martie imi aduce concediu medical, este vreo problema tinand cont ca nu a mai lucrat anterior iar ... (vezi toată discuția)